Sinds vrijdag 13 december is de nieuwe Huawei nova 5T verkrijgbaar, een 6,26inch-smartphone met vijf AI ondersteunde camera’s en vooral bedoeld voor intensieve gebruikers van social media.

Elke grote smartphonefabrikant heeft veel modellen in elk segment: van instap naar mid-range tot en met high-end waar de zogeheten vlaggenschepen in zitten. De nieuwe Huawei nova 5T zit met een adviesprijs van 429 euro in het middensegment. Wat biedt deze nieuwe smartphone die volgens Huawei vooral bedoeld is voor intensieve gebruikers van social media dankzij de 5 camera's (vier aan de achterkant en één aan de voorkant), een full-hd 6,26inch Huawei Punch Fullview-beeldscherm en de krachtige Kirin 980 AI-chipset?

Huawei nova 5T
De Huawei nova 5T is uitgerust met een mooi full-hd 6,26inch Huawei Punch Fullview-beeldscherm, 6GB RAM en 128GB intern geheugen. Dankzij de Kirin 980, een 7nm Mobiele AI chipset, levert de nova 5T een slimme en efficiënte gebruikerservaring. De smartphone heeft verder een 3.750mAh batterij die ook bij bij intensief gebruik een dag mee moet gaan. Mocht hij na een lange dag toch leeg zijn, dan laadt de 22.5W Huawei SuperCharge de batterij in 30 minuten op van 0 tot 50 procent. Verder draait hij op EMUI 9.1 en Android 9 (Pie), met alle Google Mobile Services.

AI fotografie
Net als de Huawei P Series en Mate Series is de nova 5T voorzien van een intelligente quadcamera-configuratie voor het vastleggen van verschillende scenario's. De 48megapixel HD-lens, 16megapixel wijdhoeklens, 2megapixel macrolens en de 2megapixel bokeh-lens leggen alles vast, van landschappen tot close-up shots. Gedetailleerde selfies moeten voor de 32megapixel selfiecamera ook geen probleem zijn.
De AI HDR+ modus neemt een aantal foto’s van hetzelfde shot en voegt de beste delen samen, waardoor de kwaliteit en de scherpte van de uiteindelijke foto aanzienlijk verbetert. De Super Night modus maakt gebruik van AI beeldstabilisatie en intelligente lichtdetectie, waardoor de nova 5T zelfs in het donker heldere foto’s moet kunnen schieten. De door AI verbeterde video-editing feature herkent automatisch terugkerende objecten in video’s waarmee subject-based content wordt gecreëerd.

Verdere speficaties
Uitgerust met EMUI 9.1 gebaseerd op Android 9, levert de nova 5T een 59 procent snellere app-launch snelheid en verbeterde systeemrespons. Verder biedt de Huawei nova 5T AI features zoals real-time AI vertaling en een QR scanner die de productiviteit van de gebruiker verbeteren. De smartphone heeft ook de snelle GPU Turbo 3.0, die uitermate geschikt is voor games. De lage latency zorgt voor vloeiend gameplezier, terwijl de accuduur niet negatief wordt beïnvloed. De geïntegreerde vingerafdrukscanner aan de zijkant van het toestel ontgrendelt de telefoon in 0.3 seconden.

Kleuren, prijs en beschikbaarheid
De Huawei nova 5T is beschikbaar in drie kleurenschema’s: Crush Blue, Dark Black en Midsummer Purple. Het multi-layered 3D-effect creëert een holographische uitstraling die het design aan de achterzijde van het toestel uniek maakt. Hij is vanaf 13 december in Nederland beschikbaar voor een adviesprijs van 429 euro.

Nova5T 2