Je kunt het niet missen: het is bijna Black Friday en de kortingsacties vliegen je om de oren. Geldt dat ook voor aanbiedingen van internetabonnementen?

Het Amerikaanse fenomeen ‘Black Friday’ is aan een snelle opkomst bezig in Nederland. Deze week publiceren wij een aantal mooie acties waarvan wij denken dat ze de moeite waard zijn. We trappen af met aanbiedingen van internetabonnementen.

Black Friday 2018
Vorig jaar konden nieuwe klanten in het Black Friday-weekend profiteren van korting bij KPN, Online, Tele2, Telfort, XS4ALL, Youfone en Ziggo. Dat waren zes providers meer dan het jaar daarvoor, toen alleen nog Ziggo speciale Black Friday-acties aanbood. Uit onderzoek van vergelijkingswebsite voor de telecomsector PrijsVergelijken.nl blijkt dat internetproviders vorig jaar op Black Friday gemiddeld € 47,76 korting aan nieuwe klanten boden: dat is negen procent meer korting op de jaarprijs dan normaal.
Wanneer de Black Friday-deals werden vergeleken met eerdere kortingsacties in hetzelfde jaar, dan bleek dat het om exclusieve acties ging, die op andere momenten in het jaar niet verkrijgbaar waren. Alleen bij internetprovider Online kon je ook na Black Friday dezelfde korting krijgen. Over het algemeen kan dus worden gesteld dat Black Friday een aanwinst is voor consumenten wanneer het gaat om alles-in-één-internetabonnementen. Deze alles-in-één providers gaven in 2018 de hoogste Black Friday-korting:
• Ziggo (€ 94,41 korting in een jaar)
• Telfort (€ 77,25 korting in een jaar)
• KPN (€ 63,75 korting in een jaar)

Verwachtingen voor Black Friday 2019
Edwin Jonker (van PrijsVergelijken.nl): “Je ziet dat providers Black Friday steeds serieuzer gaan nemen en vooral met elkaar willen concurreren. We verwachten dat er ook dit jaar weer meer providers met een special Black Friday-actie zullen komen. Ons advies aan consumenten: blijf scherp voor je dit jaar een abonnement afsluit op Black Friday en blijf vooral providers met elkaar vergelijken. Hierdoor ben je zeker van de beste deal!”

Klik hier om het volledige Black Friday-onderzoek te lezen.

man met rekenmachine en geld 1