Omdat op Twitter reageerders het onderwerp of de toon van een discussie (kunnen) veranderen, ontspoort soms het gesprek. Twitter voert nu in dat je ongewenste antwoorden kunt verbergen, lees hier hoe.

Twitter wil dat iedereen zich veilig en comfortabel voelt op Twitter. Om dit mogelijk te maken, past Twitter de manier aan waarop gesprekken op het platform gevoerd worden. Tot nu toe kunnen reageerders het onderwerp of de toon van een discussie veranderen: hierdoor ontsporen zij het gesprek en sturen zij de onderwerpen en gesprekken waarover gebruikers en volgers willen praten. Om meer controle te geven over de gesprekken, is de mogelijkheid in de VS en Japan getest om antwoorden op tweets te verbergen. Twitter heeft geleerd dat de functie een nuttige nieuwe manier is om je gesprekken te beheren en daarom is deze functie wereldwijd voor iedereen beschikbaar. De optie om antwoorden te verbergen, wordt wereldwijd uitgerold op iOS, Android, Twitter Lite en twitter.com.

Zo werkt het
Iedereen kan ervoor kiezen om antwoorden op zijn tweets te verbergen. Iedereen kan verborgen antwoorden zien en gebruiken door op het grijze pictogram te tikken dat op de tweets zal verschijnen. Op deze manier heb je meer controle over de gesprekken die je start, maar kunnen gebruikers het hele gesprek nog steeds zien.

Zo ziet het eruit wanneer je een antwoord verbergt

Inzichten uit de testfase
Twitter leerde het volgende uit de testen:
• Mensen verbergen meestal antwoorden die ze irrelevant, off-topic of vervelend vinden.
• De optie is een nieuwe manier om ruis uit te sluiten; 85% van de mensen dat antwoorden verbergen, gebruiken niet de blokkeer- of negeerfunctie.
• Mensen waren benieuwd hoe publieke figuren zoals politici en journalisten deze update zouden gebruiken. Tot nu toe verbergen ze niet vaak antwoorden.
• In Canada zei 27% van de mensen van wie hun Tweets verborgen werd, dat ze zouden heroverwegen hoe ze in de toekomst met anderen zouden omgaan. Ook dachten ze dat het een nuttige manier was om te beheren wat ze zagen. Dit is vergelijkbaar met genegeerde woorden.
• Twitter heeft geleerd dat je misschien actie wilt ondernemen tegen een reageerder nadat je hun antwoord hebt verborgen, dus nu kijkt Twitter of je dat account ook wilt blokkeren.
• Sommige mensen zeiden dat ze geen antwoorden wilden verbergen uit angst voor vergeldingsacties, omdat het pictogram zichtbaar blijft. Twitter zal hier feedback op blijven krijgen.

In de toekomst
Vooruitkijkend werkt Twitter aan nieuwe besturingselementen en meer duidelijkheid over de regels van gespreksruimtes. Binnenkort lanceert Twitter een nieuw endpoint voor het verbergen van antwoorden, zodat ontwikkelaars extra tools voor conversatiemanagement kunnen bouwen. Twitter onderzoekt verder meer opties rond wie kan antwoorden op een gesprek of wie specifieke gesprekken kan zien. Ook testen Twitter engagement-veranderingen om te zien of deze gedrag veranderen.