Met betrekking tot soundbars zijn de meningen verdeeld: de een wil een soundbar en subwoofer, de ander wil wel een goede bas, maar geen losse subwoofer. Teufel introduceert twee nieuwe audiosystemen die ook zonder subwoofer televisiegeluid met diepgang bieden: de Cinebar Ultima en Cinedeck.

Teufel introduceert met de Cinebar Ultima en Cinedeck twee nieuwe televisie-audiosystemen, met in het kort de highlights:
* beide systemen zijn voorzien van interne basdrivers en maken een externe subwoofer overbodig
* qua aansluitingen beschikken ze over HDMI met ARC en HDCP 2.2, bluetooth, een optische digitale ingang en stereo-cinch
* de Dynamore Ultra-technologie met zijwaarts gerichte speakers zorgt voor omhullende surround sound
* uitbreidbaar met draadloze subwoofer voor krachtiger basprestaties en grotere ruimtes
* uitbreidbaar met de draadloze rearspeakers EFFEKT voor onvervalste surround sound
* Cinebar Ultima per direct in een zwarte of witte uitvoering bestelbaar voor € 699,99
* Cinedeck per direct in een zwarte of witte uitvoering bestelbaar voor € 599,99.

Met bas graag, maar zonder subwoofer
Klassieke soundbars laten de basweergave door een subwoofer afhandelen, net als bij speakersets voor thuisbioscoopsystemen. Dat is geluidstechnisch gezien een uitstekende oplossing. Maar helaas blijft het basgeluid niet tot de huiskamer beperkt. Het kan ook via de vloer worden overgedragen. In appartementencomplexen jaagt dat vroeg of laat de buren in de gordijnen. De televisie-audiosystemen Cinebar Ultima en Cinedeck van Teufel brengen de basdriver direct in de behuizing onder. Met frequenties van ver onder de 50 Hz leveren beide systemen solide, maar niet overdreven basprestaties – een goede balans voor gebruik in de huiskamer.

Cinebar Ultima
Geen luidsprekerreeks belichaamt volgens Teufel het DNA van Teufel meer dan Ultima. Deze reeks wordt nu uitgebreid met de nieuwe Cinebar Ultima. In deze televisiesoundbar zijn diverse markante eigenschappen van de ULTIMA-reeks terug te zien, zoals de iconische koperkleurige tweeters en houten behuizing. De soundbar produceert een krachtig geluid met maar liefst zes luidsprekers – vier grote drivers van 3,5 inch en twee ovalen basdrivers (8 x 4 inch). Twee full-range speakers aan de zijkant zorgen samen met de door Teufel ontwikkelde Dynamore Ultra-technologie voor overtuigende surround sound. Het grote, ook op afstand makkelijk afleesbare display aan de voorzijde toont de gebruikte ingang en het volume. Alles is afstelbaar via het display en de elegante metalen afstandsbediening. En wie zijn luidsprekers graag ziet, kan de magnetische stofkap verwijderen.

Cinedeck
De Cinedeck is een even praktische als elegante audio-oplossing voor televisies die op een dressoir zijn opgesteld. De soundbar kan direct onder de televisie worden geplaatst, zodat die niet onnodig ruimte in beslag neemt. Vanwege zijn compacte omvang maakt het systeem gebruik van meerdere kleine drivers: zeven breedbandchassis en twee naar onder gerichte subwoofers van 5,25 inch zetten de juiste toon. In de zijkant van het apparaat zijn twee drivers ingebouwd die met behulp van de Dynamore Ultra-technologie surround sound produceren. De andere vijf full range-luidsprekers zijn naar voren gericht. Er worden twee luidsprekers voor het linkerkanaal en twee luidsprekers voor het rechterkanaal gebruikt. Een luidspreker zorgt als dedicated centerspeaker voor optimaal verstaanbare dialogen. Alles is afstelbaar via de afstandsbediening en het grote dot matrix-display.

Prijs en beschikbaarheid
De Cinebar Ultima is nu in een zwarte en witte uitvoering verkrijgbaar voor een prijs van € 699,99. De Cinedeck is per direct verkrijgbaar in een witte en zwarte uitvoering voor een prijs van € 599,99.

De Cinebar Ultima:cinebar ultima white main