Logitech G introduceert vandaag zijn Adaptive Gaming Kit, een verzameling knoppen en triggers die ontworpen zijn voor gamers met een beperkte mobiliteit. Samen met de Microsoft Xbox Adaptive Controller zorgt deze selectie aan knoppen en schakelaars voor speciale game-ervaringen.

Logitech G is een merk van Logitech en introduceert met de Logitech G Adaptive Gaming Kit een aanvulling op de Xbox Adaptive Controller en stelt gamers in staat om te gamen op de manier die het meest geschikt is voor hen. Dit gebeurt door middel van een set besturingselementen die eenvoudig kunnen worden geconfigureerd voor een grote verscheidenheid aan gebruiksmogelijkheden. De kit biedt een groot assortiment aan knoppen en triggers die met eersteklas componenten voor verbeterde prestaties en duurzaamheid zorgen. De kit is volgens Logitech G vervaardigd volgens de hoogste standaarden, op een prijsniveau dat veel toegankelijker is dan wat er vandaag de dag op de markt beschikbaar is.

Ontworpen voor gamers met een beperkte mobiliteit
Deze Logitech Adaptive Gaming Kit beschikt dus over knoppen en triggers die ontworpen zijn voor gamers met een beperkte mobiliteit. De Logitech G Adaptive Gaming Kit bevat drie kleine knoppen en drie grote knoppen met mechanische schakelaars van de hoogste kwaliteit. De set bevat ook vier lichte aanraaktoetsen, twee variabele triggers, configureerbare speelmatten met een klittenbandsysteem, aangepaste labels en klittenband. Logitech G werkte samen met het Microsoft Inclusive Tech Lab en toonaangevende toegankelijkheidsgroepen, waaronder The AbleGamers Charity en SpecialEffect, om de Logitech G Adaptive Gaming Kit zo te ontwikkelen dat deze voldoet aan de behoeften van de gemeenschap. "De Logitech G Adaptive Gaming Kit is ontworpen om de perfecte metgezel te zijn voor de Xbox Adaptive Controller, en geeft gamers voor een betaalbare prijs de vereiste tools die ze nodig hebben", aldus Ujesh Desai, Vice President en General Manager van Logitech Gaming. "Het ondersteunt ook onze toewijding aan inclusiviteit en diversiteit in gaming, omdat we fundamenteel geloven dat het leven leuker is als je speelt, en dat iedereen in staat moet zijn om het plezier van het spelen te ervaren.”
"De Xbox Adaptive Controller heeft gaming wereldwijd mogelijk gemaakt voor mensen met een beperking", zegt Jenny Lay-Flurrie, Chief Accessibility Officer bij Microsoft."Met de toevoeging van Logitech G's Adaptive Gaming Kit kan deze impact nog verder vergroot worden. Het is nog nooit zo belangrijk geweest om door de lens van beperkingen te kijken, en om de grenzen te verleggen van hoe technologie ingezet kan worden om inclusiviteit te bevorderen.”

Prijs en beschikbaarheid
De Logitech G Adaptive Gaming Kit zal naar verwachting in november 2019 beschikbaar zijn op LogitechG.com en via geselecteerde Microsoft-winkels, voor een adviesprijs van € 99,99. Om de Logitech G Adaptive Gaming Kit te kunnen gebruiken, moet je wel beschikken over een Xbox en de Xbox Adaptive Controller.

High Resolution PNG Adaptive Gaming Kit Xac Switches swiper