De prijzen van veel nieuwe telefoons zijn hoog en zijn de laatste jaren alleen maar gestegen. Een goede optie is om een refurbished telefoon te kopen, lees hier waarop je dan moet letten.

Een nieuwe smartphone kan veel geld kosten en hierdoor is een abonnement ook erg duur. Een goed alternatief is een refurbished telefoon: wanneer je hier voor kiest, heb je nog steeds een goede telefoon en zit je niet met de hoge kosten van een nieuwe telefoon, want je veel geld kan schelen. Er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten als je een refurbished telefoon koopt. Er worden namelijk ook refurbished telefoons met slechte kwaliteit verkocht en dit zorgt voor veel iPhone-reparaties. Het komt regelmatig voor dat bijvoorbeeld de batterij snel leeg is. Om dit te voorkomen, noemen we de belangrijkste factoren waar je op moet letten.

Garantie
Wanneer je iets koopt, wil je dat er garantie op zit. Het zou vervelend zijn als je refurbished telefoon al snel kapot is en je zelf voor de kosten op moet draaien. Het is daarom belangrijk om te kijken of er garantie zit op je refurbished telefoon. Wanneer dit niet het geval is, moet je hem nooit kopen, 9 van de 10 keer is de kwaliteit dan erg slecht.

Reviews van klanten
Uit de reviews van klanten kun je erg veel informatie halen. Hierdoor zie je precies welk bedrijf wel goed handelt en welk bedrijf een slechte service heeft. Zoek via Google van tevoren naar het bedrijf om te kijken wat de ervaringen van anderen zijn om te checken of je met een goed bedrijf te maken hebt.

Keurmerk
Voor veel producten of webshops zijn er keurmerken. Hierdoor kun je zien of de kwaliteit die zij leveren, goed is. Voor bedrijven die refurbished telefoons aanbieden, is er ook zo’n keurmerk. Deze heet: Keurmerk Refurbished. Wanneer een bedrijf dit keurmerk niet heeft, kun je daar beter geen telefoon kopen, de kans is dan groot dat de kwaliteit slecht is.

De staat van de smartphone
Onder refurbished telefoons zijn er verschillende staten. Over het algemeen zijn deze als volgt: zo goed als nieuw, licht gebruikt en zichtbaar gebruikt. Je kunt het beste gaan voor de telefoons die zo goed als nieuw zijn. Vaak leveren de telefoons die zichtbaar gebruikt zijn, problemen op. Ze zijn goedkoper, maar vaak ook langzamer en meestal is de batterij ook slechter.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met thephonelab.nl