Op 24 oktober lanceert Honor de nieuwe 9X, maar hier lees je al over het X-design en de pop-upcamera.

Honor voorziet ook de 9X van een pop-upcamera, zodat er geen notch (inkeping in het scherm) is met als resultaat dat je meer scherm hebt. Bij HONOR-smartphones zie je verder veel aandacht voor de backcovers, zoals de HONOR 20-serie met een diepgaand Dynamic Holographic Design. De HONOR 9X borduurt hier op voort met een "Dynamic X Design" dat een "X" laat oplichten in het midden van een achtergrond van pulserend licht. De backcover heeft 3D gebogen randen en een ultradun middenframe, voor een comfortabele grip en de gebruikte PMMA- en pc-composietachterplaat is duurzamer en lichter dan gewoon glas. Verder beschikt de 9X over een 3,5mm hoofdtelefoonaansluiting en een usb-Ccconnector.

X-factor
Voor hett X-logo hebben HONOR-ingenieurs tienduizenden rhombische prisma's gegraveerd op de 9X-backcover, met behulp van zeer geavanceerde nanolithografie. De lenzen functioneren als miniatuur-edelstenen, elk onafhankelijk reflecterend, om een glinsterende massa licht te creëren. Als hetzelfde ontwerp zou worden gebruikt voor alle kleine rhombische prisma's, zou het reflectie¬effect hetzelfde en continu zijn, en als gevolg daarvan zouden licht en schaduw geen glimmend effect hebben gevormd op de backcover. HONOR-designers daarentegen verwerken elk prisma anders, waarbij sommige al het binnenkomende licht reflecteren en andere slechts een deel van het licht reflecteren. Dit zorgt ervoor dat de reflectie van de achterklep discontinu is, waardoor een betoverende flikkering van licht en schaduw ontstaat.

Halo-verloop
Verder beschikt de HONOR 9X over halo-gradiënttechnologie, waardoor de backcover wordt voorzien van fascinerende beelden. Hoewel de meest voorkomende verloopeffecten op smartphones regelmatig verlopen, van links naar rechts of vanuit alle vier de hoeken naar het midden rimpelen, is het halo-verloop heel onderscheidend. Het presenteert een patroon vergelijkbaar met het mengen van zwarte en rode / blauwe pigmenten in water.

Pic5

Betrouwbaarheidstests
Honor gaf ook aan welke betrouwbaarheidstests de Honor 9X heeft ondergaan:
Aan/uit-knoptest:  200.000 keer
Volumeknoptest:  50.000 keer
USB-connector duurzaamheidstest:  10.000 keer
Touchscreen-duurzaamheidstest:  800.000 keer
Stresstest met 25 kg belasting:   2000 keer
Maximale lading:   70 kg
Vochtigheids- en temperatuurtest:  55°C temperatuur / 95% luchtvochtigheid in 120 uur
Temperatuurcyclustest:   Tussen -20 ° C ~ 55 ° C gedurende 78 cycli