Heb jij ook regelmatig of zelfs altijd last van een traag wifinetwerk? Lees hier hoe je het kunt oplossen!

Een trage verbinding kan behoorlijk vervelend zijn! Of jij nou je favoriete serie wilt kijken of een echte gamer bent, op een trage verbinding zit je uiteraard niet te wachten. Een traag netwerk kan dus een bron van ergernis zijn, zeker als je niet goed weet hoe je dit het beste kunt oplossen. Indien jij je in dit probleem herkent, is het verstandig om verder te lezen. De kans is groot dat het probleem in kwestie op deze manier opgelost wordt.

Bij welke provider ben je aangesloten?
Indien je een trage verbinding hebt, is de kans zeker aanwezig dat dit aan je provider ligt. Indien het probleem daadwerkelijk aan je provider ligt, is er helaas weinig dat je kunt veranderen. In dit geval is internet vergelijken een goede stap, zodat je kunt overstappen naar een betere provider. Welke internetprovider het snelste is, is ook deels afhankelijk van de regio waar je woont.

Kies de juiste router
Ook de router die je gebruikt, kan veel invloed hebben op de internetsnelheid in huis. Indien je altijd gebruikmaakt van de nieuwste technieken, is de kans op een trage verbinding vele malen kleiner. Op dit moment is 802.11ac de meest aantrekkelijke wifistandaard. Wie verstandig is, neemt daarnaast ook een router met vier datastromen. Indien jouw router over de nieuwste technieken beschikt, zal je internet hoogstwaarschijnlijk vele malen sneller worden. Ga vooraf wel goed na welke wifistandaard je router op dit moment heeft. De aanschaf van een nieuwe router is overbodig als je op dit moment al een goede router hebt.

De installatie van de router
Heb jij een nieuwe router en een goede provider, maar werkt je internet nog niet optimaal? In dit geval zit het probleem waarschijnlijk in de installatie van het systeem. Ga daarom goed na welke plek het meest geschikt is voor de router. De meterkast is meestal niet de meest optimale locatie, ondanks dat veel mensen hun router hier hebben staan. De leidingen en muren zorgen ervoor dat de router een minder goed bereik heeft. Behalve de plaatsing is het ook belangrijk dat de router goed ingesteld is. Kies bijvoorbeeld voor een kanaal waar weinig van je buren op zitten.