Smartphonefabrikant OnePlus maakt vandaag meer details bekend over de OnePlus 7T. Zo is de OnePlus 7T uitgerust met Android 10, een 90Hz Fluid AMOLED-scherm en de drie lenzen van de camera zijn verwerkt in een mooi afgewerkte ringmodule.

De nieuwe OnePlus 7T is een verbeterde versie van de OnePlus 7 en heeft een nieuw ontwerp waarbij de drie lenzen van de camera zijn verwerkt in een mooi afgewerkte ringmodule. Deze doet denken aan die van een DSLR-camera en zorgt voor een mooie balans tussen de slanke body van het toestel en de drie lenzen. Ook nieuw zijn de twee kleuren Frosted Silver en Glacier Blue en het matte glas van de OnePlus 7T weerkaatst het licht op een stijlvolle manier.

Scherm
Het scherm van de OnePlus 7T heeft een 90Hz-verversingfrequentie en de nieuwste HDR10+-certificering. Volgens OnePlus vult het eigen besturingssysteem van OnePlus, OxygenOS, de 90Hz-verversingsfrequentie aan voor vloeiendere beelden en zorgt de helderheid van tot 1.000 nits voor duidelijke en levendige content. De HDR10+-ondersteuning moet de OnePlus 7T in staat stellen om realistischere beelden met dieper zwart en helderder wit te produceren – of je nu een film kijkt, een spelletje speelt of door foto’s bladert.

Chip, geluid, batterij, Android 10
De OnePlus 7T draait op de robuuste Qualcomm Snapdragon 855+, beschikt over een set krachtige dubbele stereoluidsprekers met Dolby Atmos en de nieuwe snellaadtechnologie, Warp Charge 30T. Deze nieuwe oplaadtechnologie is in staat om de 3800 mAh batterij binnen een uur volledig op te laden – 23 procent sneller dan Warp Charge 30. De techniek houdt het toestel koel en de oplaadsnelheid constant, zelfs wanneer er een zware game draait.
Bovendien is de OnePlus 7T de eerste smartphone die is voorgeïnstalleerd met Android 10, de nieuwste versie van Google Android met de belangrijkste apps en diensten van Google.

Camera's en modi
De OnePlus 7T is uitgerust met een Sony IMX586 48-megapixelsensor – een 1/2”-sensor met een 7P-lens, een groot diafragma van f/1.6 en optische beeldstabilisatie. De hoofdcamera wordt aangevuld door twee extra lenzen: een 2x-zoomlens, die gebruikers een verscheidenheid aan brandpuntsafstanden biedt om nieuwe en interessante fotocomposities te ontdekken, en een 16megapixel-groothoeklens met een beeldhoek van 117 graden. Een van de verschillende cameramodi van de OnePlus 7T is de nieuwe macro-modus: hiermee kun je op een afstand van 2,5 centimeter van het object verbluffende details vastleggen – zoals de dauwdruppels op een bloemblad.
Met de OnePlus 7T kun je wisselen tussen de drie lenzen tijdens het maken van video’s en tegelijkertijd de beelden stabiliseren, dankzij de verbeterde stabilisatietechnologie op de OnePlus 7T. In de verbeterde Nightscape-modus kun je nu, dankzij de ultragroothoeklens, ook nachtlandschappen beter vastleggen. De door OnePlus ontwikkelde UltraShot Engine zorgt ervoor dat zelfs bij weinig licht mooie foto’s mogelijk zijn.

Prijzen en beschikbaarheid
Meer nieuws wordt er bekendgemaakt tijdens de Europese lancering op 10 oktober in Londen waar PC-Active natuurlijk bij is. We houden je op de hoogte.