De nieuwe Mate 30 en Mate 30 Pro van Huawei hebben een ander ontwerp gekregen. Zo zitten de camera's aan de achterkant niet onder elkaar maar in een cirkel.

In München kondigde Huawei de Mate 30 Series aan: de Huawei Mate 30 Pro met een 6,53inch display en de Huawei Mate 30 met een iets groter scherm van 6,62 inch. Tevens beschikken ze over de Kirin 990 5G SoC, de eerste chip die processing units en een 5G-modem samenbrengt op één enkele chip.

Design
Het futuristisch ogende design van de Mate 30-series is gebaseerd op de look van de Huawei Mate 20 Series. De nieuwe Huawei Horizon Display heeft een gestroomlijnd, ononderbroken oppervlak dat in een hoek van 88 graden doorloopt voor de ultieme edge-to-edge ervaring. De Huawei Mate 30 Pro vervangt de volumeknoppen aan de zijkant door een onzichtbare, virtuele side-touch interactiefunctie. Hiermee kan de positie van de volumeknop naar persoonlijke voorkeur worden aangepast voor bijvoorbeeld linkshandige gebruikers of mensen met kleinere handen. Voor de beveiliging beschikken de Mate 30's over Huawei 3D Face Unlock en de In-Screen Fingerprint. Op de achterkant van het toestel valt meteen het typische cirkeldesign van de quad camera's op, omringd door een metalen afwerking.

SuperSensing Cine Camera
De Huawei Mate 30 Pro heeft een quad-camerasysteem met een SuperSensing Cine Camera, een 8MP Telephoto Camera en een 3D Depth Sensing Camera. De SuperSensing Cine Camera is een dual main-camerasysteem dat concurreert met een hoogwaardige spiegelreflexcamera. De Cine Camera heeft een grote 1/1.54-inch lichtsensor met een hoge maximale ISO-rating van 51200, waardoor je video’s kunt maken met opmerkelijk dynamisch bereik en ook super slow-motion met 7680 fps. De camera ondersteunt ook 4K Wide-Angle Low-light Time-Lapse video’s.
Daarnaast is de tweede camera van het dual-camerasysteem een 1/1.7-inch Huawei SuperSensing Sensor die 40 procent meer licht aantrekt en daardoor ongelooflijk resultaat levert bij weinig licht met een gevoeligheid van ISO 409600. De 8MP Huawei Telephone Camera met 3X optische zoom, 5X hybride zoom, tot 30X digitale zoom, Optical Image Stabilisation (OIS) + AI Stabilisation en 3D Depth Sensing vult het rijtje aan een maakt van de Huawei Mate 30 Series de meest geschikte smartphone voor fotografie en videografie. Een front-facing 3D Depth Sensing camera registreert informatie over diepte en zorgt zo voor de meest natuurlijke selfies.

Batterij
De innovatieve Kirin 990 5G ondersteunt 2G/3G/4G en de 5G Non-StandAlone (NSA) en StandAlone (SA) modus, bovendien is de Mate 30 Serie ook de eerste 2e generatie 5G-smartphones die 4K-video oproepen ondersteunt. De Mate 30 heeft een krachtige batterij van 4200mAh, terwijl de Mate 30 Pro een nog grotere batterij van 4500mAh bevat. Met de Huawei SuperCharge-technologie kun je via de 27W draadloze SuperCharge en de 40W Huawei SuperCharge het toestel snel en veilig opladen. Daarnaast biedt de HUAWEI Mate 30 Series een verbeterde reverse wireless charging, waardoor gebruikers nog gemakkelijker andere toestellen kunnen opladen.

Nieuwe functies
• Het EMUI10 operating system met hedendaagse lay-out en de Always-On-Display (AOD) waarbij de kleuren van het vergrendelscherm veranderen gedurende de dag;
• De Dark Mode zorgt voor een aangenamere schermverlichting in een donkere omgeving;
• Intuïtieve Side-Touch interactie op de Mate 30 Pro om knoppen te personaliseren voor het spelen van videogames of het nemen van foto’s of deze aan te passen voor links- of rechtshandigen.
• AI gesture control voor contactloze scherminteractie en controle over compatibele slimme apparaten. AI Auto-Rotate en AI Private View zijn ontworpen om de ervaring te optimaliseren;
• HiCar smart travel voor vooruitstrevende, consequente connectie tussen het toestel en het communicatie of entertainment systeem van een auto.
• Multi-screen Collaboration laat toe dat gebruikers data kunnen overzetten en controle hebben over het scherm van verschillende toestellen.
• Geavanceerde databeveiliging en privacybeveiliging bevatten In-Screen Fingerprint en facial recognition unlock.

Kleuren, prijs en beschikbaarheid
De 6,53inch Huawei Mate 30 Pro en de 6,62inch Huawei Mate 30 zijn later dit jaar in Europa verkrijgbaar in de kleuren Emerald Green, Space Silver, Cosmic Purple en Black.