Vorige week kondigde Apple twee nieuwe diensten aan: AppleTV+ en Apple Arcade. Lees hier alles over de content, prijzen en beschikbaarheid van AppleTV+.

Apple-baas Tim Cook meldde onlangs dat Apple nog dit jaar start met twee nieuwe diensten in Nederland die € 4,99 per maand gaan kosten. Sterker nog, vanaf 19 september is Apple Arcade al beschikbaar. In dit artikel gaan we in op AppleTV+.

AppleTV+
Tijdens de iPhone-keynote verraste Apple iedereen door de nieuwe service AppleTV+ één jaar gratis te maken voor iedereen die een nieuwe iPhone, iPod, iPad, Apple TV of Mac koopt. Via ‘Family Sharing’ kunnen maximaal zes gezinsleden samen gebruikmaken van een abonnement op Apple TV+. Ook de aangekondigde prijs van € 4,99 is schappelijk te noemen, maar aan de andere kant is het aanbod niet echt uitgebreid. Ook is de proefperiode voor Apple TV+ met 7 dagen wel wat aan de korte kant: als je niet op tijd opzegt, dan wordt er dus al snel € 4,99 in rekening gebracht.
Volgens Apple zelf biedt Apple TV+ originele series, films en documentaires, waaronder The Morning Show, Dickinson, See, For All Mankind en The Elephant Queen. De dienst is beschikbaar in de Apple TV-app op iPhone, iPad, Apple TV, iPod touch, Mac en andere platforms (ook online op tv.apple.com). De volgende Apple TV+ Originals gaan op 1 november in première via de Apple TV-app:

• See, een episch drama met Jason Momoa en Alfre Woodard, speelt zich 600 jaar in de toekomst af, nadat een virus de mensheid heeft gedecimeerd en alle overlevenden blind heeft gemaakt. Nu niemand nog kan zien, moet de mens zich aanpassen en nieuwe manieren vinden om te overleven.
• The Morning Show, een spannende serie met Reese Witherspoon en Jennifer Aniston (die de serie ook hebben geproduceerd) en Steve Carell, verkent de wereld van het ochtendnieuws en alle ego’s, ambitie en machtswellust die daarbij horen. Een intrigerend kijkje in de wereld van de mensen met wie Amerika ’s ochtends wakker wordt.
• Dickinson, een donker maar ook humoristisch coming-of-ageverhaal, gaat over de knellende banden van samenleving, genderrollen en gezin, gezien door de ogen van de rebelse jonge dichteres Emily Dickinson.
• For All Mankind, een nieuwe serie van Ronald D. Moore, verbeeldt wat er zou zijn gebeurd als de ruimtewedloop nooit was afgelopen en het ruimtevaartprogramma het culturele middelpunt van de dromen van Amerika zou zijn gebleven.
• In Helpsters, een nieuwe kinderserie van de makers van Sesame Street, storten Cody en een team vrolijke monsters zich vol overgave op het oplossen van allerlei problemen. Het begint allemaal met een plan.
• Snoopy in Space is een nieuwe original van Peanuts Worldwide en DHX Media. We zien hoe Snoopy zijn astronautendroom waarmaakt. Snoopy, Charlie Brown en de bemanning van de Peanuts nemen het bevel over het internationale ruimtestation ISS over, en gaan op ontdekkingsreis naar de maan en verder.
• Ghostwriter, een remake van de populaire serie uit de jaren negentig, volgt vier kinderen die in een buurtboekwinkel door een mysterieuze geest worden samengebracht, en die moeten samenwerken om personages uit literaire fictiewerken te bevrijden.
• The Elephant Queen, een veelgeprezen documentaire en liefdesverklaring aan een soort die het moeilijk heeft, volgt een majestueuze matriarch met haar olifantenkudde op een epische reis van leven, verlies en thuiskomst.
• Oprah Winfrey gaat in gesprek met schrijvers uit de hele wereld die een indringend verhaal te vertellen hebben. Ze zet een bruisende internationale boekenclub op en bedenkt nog meer projecten om mensen uit alle hoeken van de wereld met elkaar te verbinden en zinvolle manieren te delen om positieve verandering tot stand te brengen.
Elke maand verschijnen er nieuwe Apple TV+ Originals in de Apple TV-app, waaronder:
• In Servant, een nieuwe psychologische thriller van M. Night Shyamalan, volgen we een rouwend echtpaar in Philadelphia nadat een vreselijke tragedie voor een breuk in hun huwelijk zorgt en de deur van hun huis openzet voor een mysterieuze kracht.
• Truth Be Told, een meeslepende nieuwe serie met Oscarwinnares Octavia Spencer en Emmywinnaar Aaron Paul, onderzoekt de Amerikaanse obsessie met podcasts van waargebeurde misdaadverhalen, en bespreekt de bijbehorende zorgen over privacy, media en rassenkwesties.
• Little America, geïnspireerd door de waargebeurde verhalen van Epic Magazine, brengt de grappige, romantische, doorleefde, inspirerende en verrassende verhalen van immigranten in Amerika tot leven.
• De film The Banker is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal. Anthony Mackie en Samuel L. Jackson spelen twee Afro-Amerikaanse ondernemers die de raciale beperkingen van de jaren vijftig proberen te omzeilen en in stilte hypotheken verstrekken aan de Afro-Amerikaanse gemeenschap in Jim Crow, Texas. Ook Nia Long en Nicholas Hoult hebben een rol in deze speelfilm.
• In Hala, een film die officieel geselecteerd was voor het Sundance Film Festival van 2019 en het Toronto International Film Festival van 2019, volgen we een middelbare scholiere die de balans zoekt tussen een leven als puber in de grote stad en haar traditionele moslimopvoeding.

Abonnees kunnen Apple TV+ Originals zowel online als offline, zonder reclame en on demand bekijken in de Apple TV-app, die standaard op iPhone, iPad, Apple TV en iPod touch staat, en binnenkort ook op Mac (zodra macOS Catalina uitkomt). De Apple TV-app is ook beschikbaar op sommige smart-tv’s van Samsung en zal in de toekomst ook beschikbaar zijn op Amazon Fire TV, LG, Roku, Sony en VIZIO-platforms. Klanten kunnen ook inloggen op tv.apple.com en Apple TV+ Originals daar online bekijken.
Vanaf nu kun je trailers bekijken en alvast Apple TV+-series en -films toevoegen aan ‘Volgende’ in de Apple TV-app. Je krijgt dan een melding zodra de eerste afleveringen beschikbaar zijn. De meeste Apple TV+-series zullen beginnen met drie afleveringen, met daarna elke week een nieuwe aflevering. Er zijn ook een aantal series waarvan het volledige seizoen in één keer beschikbaar zal zijn.

Apple TV+ Originals zijn te bekijken met ondertiteling en/of nagesynchroniseerd in bijna veertig talen. Er is ook voorzien in ondertiteling voor doven en slechthorenden. Apple TV+-series en -films zullen ook beschikbaar zijn met audiobeschrijvingen in acht talen.

Prijzen en verkrijgbaarheid
• Apple TV+ is vanaf 1 november beschikbaar in de Apple TV-app op iPhone, iPad, Apple TV 4K, Apple TV HD, Apple TV (3e generatie), iPod touch en Mac, en kost €4,99 per maand, met een gratis proefperiode van zeven dagen. Klanten die zich willen abonneren op Apple TV+, moeten beschikken over iOS 12.3 of hoger, tvOS 12.3 of hoger en/of macOS Catalina. Na afloop van de gratis proefperiode van zeven dagen gaat het abonnement automatisch in à €4,99 per maand.
• Apple TV+ komt ook beschikbaar in de Apple TV-app op sommige Samsung smart-tv’s van 2018, 2019 en nieuwer, en in de toekomst ook op Amazon Fire TV, LG, Roku, Sony en VIZIO-platforms.
• Klanten kunnen zich ook op tv.apple.com abonneren op Apple TV+ en kijken in Safari, Chrome of Firefox.
• Klanten met een smart-tv van Samsung, LG of VIZIO die geschikt is voor AirPlay 2, moeten beschikken over iOS 12.3 of hoger of macOS Catalina om Apple TV+ Originals direct op hun smart-tv af te spelen of synchroon weer te geven via de Apple TV-app op iPhone, iPad, iPod touch of Mac. Vanaf later dit jaar wordt AirPlay 2 ook ondersteund door bepaalde smart-tv’s van Sony.
• Klanten die vanaf 10 september een willekeurige nieuwe iPhone, iPad, Apple TV, iPod touch of Mac kopen, mogen één jaar gratis gebruikmaken van Apple TV+. Vanaf 1 november kunnen klanten dit aanbod laten ingaan in de Apple TV-app op het device met de nieuwste software. Klanten hebben na activering van het device drie maanden de tijd om het aanbod te laten ingaan. Als ze het device vóór de lancering van Apple TV+ hebben gekocht en geactiveerd, hebben ze vanaf 1 november drie maanden de tijd. Na dat jaar gaat het abonnement automatisch in à €4,99 per maand. Het abonnement kan bij Instellingen tot uiterlijk een dag voor de verlengingsdatum worden opgezegd. Klanten die tijdens de periode van het aanbod opzeggen, kunnen geen aanspraak meer maken op gratis gebruik tijdens de resterende periode. Het tijdelijke aanbod geldt voor zowel nieuwe als refurbished modellen, inclusief devices van het iPhone Upgrade Program. Het is niet beperkt tot een specifiek verkoopkanaal (zoals de Apple Store of resellers) en is geldig in alle landen waar Apple TV+ van start gaat. Maximaal zes gezinsleden kunnen één abonnement op Apple TV+ delen, en kijken met hun eigen Apple ID en wachtwoord. Per gezin is slechts één eenjarig aanbod beschikbaar, ongeacht het aantal aangeschafte devices.

Screenshot 2019 09 17 Apple TV app