Met de One Zoom legt Motorola meer dan ooit de focus op de camera, beter gezegd vier camera’s op de achterkant. Ook de andere specificaties mogen er zijn.

Na de Motorola One Vision en de One Action komt Motorola met de nieuwe One Zoom. Deze valt meteen op dankzij de 4 camera’s aan de achterkant, maar deze smartphone zal niet alleen mensen bekoren die goede foto’s belangrijk vinden, maar zeker ook veel anderen.

One Zoom: design en scherm
De One Zoom, natuurlijk met Android 9, ziet er goed uit en ligt ook goed in de hand. Hij is niet supergroot: 7,5 cm. breed, 15,8 cm. hoog en 0,88 cm. ‘dik’ en zeker ook niet te zwaar met zijn 190 gram. Het scherm is lekker groot en helder met zijn 6,4inch OLED-scherm die voorzien is van een U-notch display, full hd+ (2340 x 1080p) resolutie, 19:9 beeldverhouding en 85% screen-to-body ratio. Verder beschikt hij over Gorilla glass 3, omdat volgens Motorola deze prima bevalt als ‘schermbescherming’. De selfiecamera heeft een prima 25MP-sensor.

One Zoom: geheugen, batterij en vingerafdrukscanner
Deze nieuwe Motorola-smartphone werkt ook goed en snel dankzij de Snapdragon 675-processor, 4GB aan werkgeheugen, terwijl hij een opslaggeheugen heeft van 128GB. Het opslaggeheugen kun je uitbreiden als je slechts een simslot gebruikt en de andere voor een micro-sd-kaart. Prettig is de grote batterij: met 4000 mAh moet je smartphone het makkelijk een dag volhouden. Ook prettig is de vingerafdrukscanner die in het scherm is en bovendien elke keer als je met je vinger scant om hem te openen, je vinger steeds beter leert ‘herkennen’.

One Zoom: 4 camera’s
Zoals gezegd legt Motorola de focus op de liefst 4 camera’s aan de achterkant. De hoofdcamera heeft 48MP-sensor met f/1.7 en night vision, zodat je nu betere resultaten krijgt als je in donkere omstandigheden foto’s neemt. De One zoom beschikt ook over een 8MP telefotosensor met 3x optische zoom. Voor mooie portretfoto’s heeft de One Zoom een 5MP dieptesensor en ten slotte een 16MP groothoeksensor met 117 graden, zodat je 4x meer in beeld krijgt dan normaal.
Een verbetering is ook AI shot optimization waarbij de camera zelf aangeeft om foto’s te verbeteren.

Prijs en beschikbaarheid
De Motorola One Zoom is vanaf 6 september beschikbaar in de kleur electric grey en wordt geleverd met een headset en beschermcover. Hij kost € 429,99.