Van dinsdag 17 tot en met zaterdag 21 september wordt in de Jaarbeurs in Utrecht weer de 50plus-beurs gehouden. Ook HCC zal daar aanwezig zijn met een grote stand in hal 8.

Redactie


Wij laten je ervaren hoe modern en innovatief HCC kan zijn. Daarom laten we je veel gebruiksmogelijkheden van de computer en andere digitale apparaten zien, die je zelfs misschien nog helemaal niet kent.
50plus 1Je vindt er veel verschillende, leuke manieren om de computer in te zetten, zoals:

  • Zoek je je voorouders? Kom naar genealogie!
  • Wil je zelf eens vliegen? Neem een kijkje bij flightsim.
  • We kunnen machines allerlei opdrachten laten uitvoeren: kom het zelf eens proberen bij robotica.
  • Mis je een onderdeel van een machine en is het niet meer bij te krijgen? Onderzoek de mogelijkheden van 3D-printen: kan het zelf bijgemaakt worden!
  • En is een modelbaan aanleggen nog steeds je hobby: kom eens bekijken hoe je zo’n baan automatiseert bij modelbaanautomatisering.
  • Ga kijken bij de Maqueen robotauto en maak kans een exemplaar te winnen.
  • Kom genieten bij de live demonstraties van Apple en Modelbaanautomatisering.
  • Het virtueel sjoelen tijdens de HCC Expo was een groot succes. Wij proberen dit nog eens te herhalen tijdens de beurs.

50plus 2
Elke dag staat er op de stand een ander thema in de spotlights. Dus ook als je vaker komt, is er steeds weer iets nieuws te beleven.

Kijk op de website (https://seniorenacademie.hcc.nl/) wat er op welke dag in onze stand te vinden is.

Verder is er is ook de mogelijkheid om je vragen stellen en een helder antwoord te krijgen over je telefoon of tablet, want we beperken ons natuurlijk niet tot de computer!

Er zijn deskundigen aanwezig om vragen te beantwoorden over smartphone en tablet, zoals:

  • Hoe stel ik mijn telefoon goed in?
  • Waar moet ik op letten?
  • Wat kan ik met mijn smartphone nog meer?
  • Ik wil dit graag, hoe doe ik dat op mijn tablet?

En we houden het natuurlijk niet op Android, ook Apple komt aan bod. Kom bijvoorbeeld de demo van Apple Pencil bekijken zijn: de stylus waarmee je kunt variëren in dikte, schaduwen en effecten.

Toe aan een (nieuwe) SSD?
Je koopt er één op de beurs voor slechts € 70,-! Daarvoor schaf je een Kingston UV500 SSD Upgrade Kit met 480 GB aan, dat is dus nog geen 7 cent per GB! 
Op zaterdag 23 september kan HCC!testbank 'm gelijk voor je inbouwen in plaats van je oude harddisk én dankzij de bijgeleverde usb-behuizing heb je dan gelijk een externe harde schijf.  Meld je wel even vooraf aan bij penningmeester@seniorenacademie.hcc.nl

50plus 3Ben je nog geen lid?
Tijdens de beurs is er natuurlijk een beursaanbieding: korting op het eerste jaar lidmaatschap en een extraatje als je je aansluit bij een Interessegroep (de eerste aansluiting is meestal gratis). Daarenboven krijg je dan ook nog een extra presentje.

Ook bestaande HCC-leden worden niet vergeten: neem je pas mee en meld je bij de stand. De pas wordt gescand en je krijgt een goodiebag met leuke HCC-attenties mee.