JBL lanceert de JBL Link Bar, een soundbar met goede audioprestaties en slimmere tv-content dankzij Android TV en Google Assistent, hoewel die laatste pas later dit jaar beschikbaar zal zijn.

De JBL Link Bar moet volgens JBL elke tv in een smart tv veranderen, want hij is uitgerust met Android TV waarmee je content via apps kunt zoeken en streamen en wordt ook uitgerust met Google Assistent. Google Assistant op het Android TV-besturingssysteem zal echter pas aan het einde van 2019 beschikbaar zijn in Nederland. Op dit moment is het product te gebruiken via Google Search. Het product wordt automatisch bijgewerkt met de volledige functionele Google Assistant dienst zodra deze beschikbaar is. Met een simpele "Hey Google" kan je heel snel films en series streamen, je smart home besturen en nog veel meer. En dat door alleen maar je stem te gebruiken zonder je plek te verlaten.

Specificaties
De Link Bar heeft 100 watt aan totaal speakervermogen (RMS), is 6 x 102 x 9,3 centimer groot, weegt 4,4 kilo en is alleen beschikbaar in de kleur zwart. Verder beschikt hij over meerdere 4K video-hdmi-ingangen: met 3 hdmi-ingangen en 1 hdmi ARC-uitgang is de JBL Link Bar een 4K-entertainmentsysteem voor video- en game-apparatuur met maar 1 kabel die je op de tv hoeft aan te sluiten. Door de ingebouwde Chromecast kun je video's afspelen vanaf je smartphone, tablet of laptop. Als je verbinding maakt met hetzelfde wifinetwerk als de Link Bar, kun je de nieuwste releases 'casten' met de Chromecast-compatibele apps. Voor meer bas is er een optionele subwoofer beschikbaar.  Verder verzekert PrivacySwitch je van het hoogste niveau van veiligheid en privacy, aldus JBL.

Prijs en beschikbaarheid
De JBL Link Bar (€ 399,-) en optionele JBL SW10 subwoofer (€ 299,-) zijn nu verkrijgbaar op JBL.nl en bij de grote retailers.

intro