Google Maps introduceert enkele nieuwe functies waarmee het nog makkelijk wordt om je weg te vinden en nieuwe steden en landen te ontdekken, zoals Live View, Jouw Match en het vernieuwde Tijdlijn.

Google Maps heeft een aantal nieuwe functies die handig zijn als je op reis bent of gaat. Zo bepaal je met Live View via augmented reality (AR) de juiste wandelrichting en je kunt Google Maps nu gebruiken als centrale locatie voor het raadplegen van al je boekingen van vluchten en hotels. Het vernieuwde Tijdlijn helpt je daarnaast om je reis te onthouden en aanbevelingen met vrienden te delen.  Niet alle functies zijn echter op elk toestel te gebruiken, dus lees daarbij of jouw toestel wel te gebruiken is.

Live View: trefzeker je weg vinden
Er gaat niets boven het te voet verkennen van een stad, maar soms is het moeilijk om te bepalen welke kant je uit moet lopen. Met de nieuwe functie Live View kun je met behulp van augmented reality (AR) de juiste wandelrichting bepalen. De omgeving om je heen wordt op je beeldscherm weergegeven, aangevuld met pijlen en richtingaanwijzers die je wegwijs maken.
Om Live View te gebruiken, open je de Google Maps app, voer je je bestemming in en tik je op het wandelpictogram. Tik vanaf daar op de knop Live Weergave en richt je camera op de gebouwen om je heen. Zodra Google Maps aangeeft waar je bent, zie je in de echte wereld tekens en pijlen die je aangeven in welke richting je moet lopen.
Google heeft Live View de afgelopen maanden laten testen door leden van de Local Guides- en Pixel-community. Deze week breidt de beschikbaarheid van de bètaversie uit naar gebruikers van mobiele apparaten met Android en iOS die ondersteuning bieden voor ARCore en ARKit.

Live View 1
Live View toont welke kant je op moet lopen een onbekende stad

Jouw Match: vind de beste lokale eetgelegenheden
Met de nieuwe functie Jouw match kun je razendsnel restaurants vinden die op je voorkeuren aansluiten. Je kunt ook zien hoe lang je op een tafel moet wachten. En je kunt zelfs een tabel boeken zonder de app te hoeven verlaten. Met de populaire gerechtenfunctie kun je snel achterhalen welke menu-items je absoluut moet proberen.


Jouw Match 1
Vind de restaurants die op je culinaire voorkeuren aansluiten met Jouw Match

Goed voorbereid op reis
Je kunt Google Maps nu gebruiken als centrale locatie voor het raadplegen van al je boekingen van vluchten en hotels. Dat komt met name goed van pas tijdens het inchecken op het vliegveld of onderweg naar het hotel op je volgende bestemming. Het enige wat je hoeft te doen, is de drie grijze lijnen links bovenin het scherm aan te tikken. Daarop krijg je een overzicht van al je naderende reizen te zien. Als je een reis selecteert, krijg je daar alle reserveringen voor te zien. En het mooie is dat je ze deze informatie zelfs kunt opvragen als je offline bent! Zo hoef je je geen zorgen te maken over het ontbreken van een internetverbinding of het gebruik van je mobiele data buiten de landsgrenzen.

vluchten en hotels
Raadpleeg al je gereserveerde vluchten en hotels in Google Maps

Tijdlijn: herbeleef speciale momenten en deel ze met je vrienden
Je kunt na afloop van je reis mooie herinneringen ophalen en ze delen. Dat kan heel gemakkelijk door de instelling Locatiegeschiedenis aan te laten, waarna je de nieuwe versie van de Google Maps-tijdlijn gebruikt om je te herinneren aan dat geweldige restaurant of die toffe winkel waar je vintage spullen op de kop tikte. Daarnaast zie je een overzicht van alle locaties die je in een land of stad hebt bezocht. Je kunt doorklikken naar categorieën van de plekken die je hebt bezocht, zoals restaurants, winkels, attractieparken, hotels en luchthavens. De volgende keer dat iemand je vraagt naar aanbevelingen voor een reis, kun je dus in een oogwenk een lijst genereren van bezochte locaties. Die kun je voorzien van aantekeningen over wat je er precies zo leuk aan vond (zoals die fantastische picknickplaats nabij het Louvre) en vervolgens met vrienden en familieleden delen.


tijdlijn
Gebruik Tijdlijn om je reis te onthouden en aanbevelingen met vrienden te delen

Beschikbaarheid
Reserveringen en Live View zullen beschikbaar zijn voor devices met Android en iOS. De nieuwe Tijdlijn zal beschikbaar zijn voor mobiele apparaten met Android.