In de groeiende smartwatchmarkt wil Samsung met de nieuwe Galaxy Watch Active2 dat je gezondheid in balans is of komt, je gepersonaliseerd welzijn naar een hoger niveau tillen en meer flexibiliteit bieden.

Samsung heeft de Galaxy Watch Active2 aangekondigd, de nieuwste toevoeging aan het Galaxy-smartwatchportfolio. De nieuwe smartwatch is voorzien van nieuwe, intuïtieve en verfijnde functies om de persoonlijke levensstijl van gebruikers aan te passen, hun gezondheid en welzijn te verbeteren en het toestel naadloos te verbinden aan hun leven.
Met de Galaxy Watch Active2 kunnen gebruikers hun leven verbeteren door het toepassen van kleine, maar zinvolle dagelijkse veranderingen, van het bereiken van gezondheidsdoelen zoals slaap, fitness en stressmanagement tot het efficiënt uitvoeren van taken. Of je nu de tijd wilt nemen om te mediteren, op de hoogte gesteld wilt worden van elke update of ergens daartussenin, de Galaxy Watch Active2 is een aanvulling op ieders levensstijl – en ziet er ook nog eens strak en stijlvol uit.

Specificaties
De schermgrootte varieert qua modellen: zo heeft het 44mm model een 1.4inch (34mm) display, terwijl die van het 40mm model 1.2inch (30mm) groot is. Beide versies beschikken over een 360 x 360 Super AMOLED-display met full color Always On Display en Corning Gorilla Glass DX+. 0 Super AMOLED, full color Always On Display, Corning® Gorilla® Glass DX+. De chipset is een Exynos 9110 Dual core 1.15 GHz, hij draait op het besturingssysteem Tizen, aan werkgeheugen heb je 768 MB en aan opslag 4GB. Qua grootte en gewicht is het aluminum case 44mm models: 44 x 44 x 10.9mm en weegt 30 gram, terwijl de aluminum case 40mm model 40 x 40 x 10.9mm groot is en 26 gram weegt.
De afmetingen en het gewicht van de roestvrijstalen versies zijn: 44mm model 44 x 44 x 10.9mm en 44 gram en het 40mm model 40 x 40 x 10.9mm met 37 gram. De batterij van het 44mm model is 340 mAh en die van het 40mm model 247 mAh. Hij beschikt verder over Bluetooth 5.0, wifi b/g/n, NFC, A-GPS/GLONASS/Galileo/Beidou7 en qua sensoren over een hartslagmonitoring (met 8 fotodiodes), electrocardiogram (ECG), accelerometer, gyroscoop, barometer en over Ambient Light.

Doelgericht, persoonlijk ontwerp
De Galaxy Watch Active2 is ontworpen om een mooie en persoonlijke toevoeging te zijn en wordt geleverd in twee verschillende maten (44 mm en 40 mm) en twee stijlen: lichtgewicht aluminium met een casual Fluoroelastomer(FKM)-band en premium massief roestvrij staal met een leren bandje. De smartwatches kunnen worden gepersonaliseerd met stijlvolle band- en wijzerplaatopties.
De Galaxy Watch Active2 beschikt over een upgrade van de kenmerkende roterende ring en schakelt over naar digitaal om het nog gemakkelijker te maken te navigeren, terwijl de schermgrootte wordt gemaximaliseerd. Het draaiende aanraakscherm draait zowel met de klok mee als tegen de klok in op het gebogen Super AMOLED-scherm, zodat je eenvoudig je favoriete apps kunt selecteren. Bovendien biedt de verbeterde One UI een eenvoudige, duidelijke en natuurlijke gebruikerservaring voor navigatie.
Gebruikers die een stijlvol horloge willen matchen met hun eigen stijl, kunnen gebruikmaken van het My Style1-kleurextractie-algoritme. Maak eenvoudig een foto van je outfit, kies uit vijf verschillende kleurenpatronen en je wijzerplaat verandert binnen een paar seconden. Deze functie kun je vinden in de Galaxy Wearable-app. Zo is de smartwatch elke dag aan te passen aan je persoonlijke stijl en kun je je favorieten opslaan voor later.

Gezondheidsdoelen
De Galaxy Watch Active2 dient ook als gids voor een verbeterd welzijn en biedt bruikbare inzichten die kunnen helpen positieve levensstijlkeuzes te maken in je dieet, lichaamsbeweging, geestelijke gezondheid, slaap en nog meer.
De smartwatch kan bijvoorbeeld handmatig meer dan 39 trainingen bijhouden, waarvan er zeven automatisch worden geactiveerd: hardlopen, wandelen, fietsen, zwemmen, de roeimachine, de elliptische machine en dynamische trainingen. Met een bijgewerkte Running Coach kun je je hardlooptempo in realtime volgen en gebruikmaken van zeven verschillende hardloopprogramma's om persoonlijke doelen te bereiken. De Galaxy Watch Active2 heeft zelfs innovatieve nieuwe gezondheidssensoren aan de achterkant, die metingen sneller uitvoeren, zodat je snel wordt voorzien van inzichten om je fitnessroutine te maximaliseren en op koers te blijven.
De Galaxy Watch Active2 helpt je om realtime stressniveaus bij te houden via Samsung Health, de populaire gezondheids- en welzijnsapp. Verbeterde slaapanalysealgoritmen helpen mee aan gezonde slaappatronen (door de vier slaapfasen), waardoor het herstel ’s nachts wordt bevorderd en je klaar bent voor de volgende dag.

Verbinden
De Galaxy Watch Active2 maakt het gemakkelijk om verbonden te blijven met alles in je leven en alle apparaten die hier onderdeel van uitmaken, ook terwijl je onderweg bent. De Galaxy Watch Active2 stelt je in staat om te bellen en gebeld te worden vanaf het horloge, terwijl je toegang tot je sociale media hebt met slechts één tik. Zo kun je twitteren of zelfs een korte video rechtstreeks vanaf je pols bekijken. Ook reizen met de Galaxy Watch Active2 is geen enkel probleem, dankzij de handige realtime spraak- en tekstvertaling in meer dan 16 talen3.
Een andere manier waarop Samsung het nog eenvoudiger maakt om verbonden te blijven, is via de samenwerking met Spotify4. Meld je eenvoudig aan via je Samsung-account met een eenmalige aanmelding vanaf je telefoon of Galaxy Watch Active2.

Integraal onderdeel van het Galaxy Ecosysteem
De Galaxy Watch Active2 brengt het beste van het Galaxy-ecosysteem van Samsung naar de smartwatch. Wanneer de Galaxy Watch Active2 bijvoorbeeld is gekoppeld aan je Galaxy-smartphone, kun je met de Watch Camera Controller6 op de Galaxy Watch Active2 foto’s maken, een video opnemen, beelden op het horloge bekijken, schakelen tussen voorste en achterste lenzen, een timer zetten en de laatste foto of video controleren – allemaal vanaf je pols. Ook kun je de Wireless PowerShare-functie op de Galaxy-smartphone gebruiken om je smartwatch op een eenvoudige en intuïtieve manier op te laden.
Bovendien zijn alle Samsung-services die bij het Galaxy-ecosysteem horen – zoals Samsung Health SmartThings en meer – naadloos geïntegreerd met het horloge en al je andere apparaten. Gebruik Bixby bijvoorbeeld om op het horloge te navigeren, een training te beginnen of het weer te bekijken. En natuurlijk wordt alles wat je doet op je horloge beschermd door Knox-technologie.

Prijs en beschikbaarheid
De Galaxy Watch Active2 is vanaf 13 september verkrijgbaar in een aluminium en roestvrij stalen uitvoering met verschillende kleuren. Zo is de aluminum versie verkrijgbaar in Cloud Silver, Aqua Black en Pink Gold with Fluoroelastomer (FKM), terwijl de roestvrij stalen versie verkrijgbaar is in zilver, zwart, goud met leren armband. Het horloge is verkrijgbaar in vier modellen met elk een eigen adviesprijs: 40 mm in roestvrij staal vanaf € 399,-, 40 mm in aluminium vanaf € 299,-, 44 mm in roestvrij staal vanaf € 419,- en 44 mm in aluminium vanaf €319,-. Bestel je vanaf 23 augustus vooruit, dan ontvang je een Wireless Charger Duo Pad ter waarde van € 99,-. Deze aanbieding loopt tot 13 september.

Galaxy Watch Active2 Stainless Steel 44mm