Oppo lanceert vandaag de Reno Z, een smartphone met een 6,4inch full-hd + AMOLED waterdruppel-scherm, drie camera's en een grote 4035mAh batterij.

Het Chinese Oppo komt met steeds meer toestellen op de Nederlandse markt. Vandaag lanceert het de Reno Z met een adviesprijs van € 349,-.

Design en specificaties
De Reno Z beschikt over een vernieuwd ontwerp: op de achterkant van de Reno Z worden zowel de camera’s als de tekst op de verticale as uitgelijnd voor een strak design. Hij beschikt over een 6,4inch full HD + AMOLED waterdruppel-scherm en een mooie screen-to-body ratio van 92%. Bovendien beschikt de Reno Z over een nieuwe verborgen vingerafdrukscannertechnologie. Deze technologie heeft een nieuw verlichtingssysteem en AI-algoritme voor beeldherkenning. Dit verbetert het slagingspercentage van het ontgrendelen van de telefoon met 20-30% in vergelijking tot de vorige generatie toestellen.
De Reno Z wordt aangedreven door een octa-core MediaTek Helio P90 processor, 4GB RAM (werkgeheugen) en 128GB ROM (opslagruimte). Verder is de Reno Z uitgerust met een krachtige 4035mAh-batterij en ondersteunt het toestel de nieuwste VOOC 3.0-snellaadtechnologie.

Camera's
De camera’s bevinden zich in het achterpaneel (zonder uit te steken) waardoor de achterkant van de telefoon meer geïntegreerd is. De Reno Z is uitgerust met een dubbele camera aan de achterkant, een 48MP-sensor en een 5MP-dieptesensor. De 48MP camera is uitgerust met een 1/2-inch Sony IMX586-sensor, een F1.7 diafragma en een 6P-lens, waardoor het voor iedereen gemakkelijk is om dag- en nachtopnames van hoge kwaliteit te maken. Bovendien verbetert de geheel nieuwe Ultra Night Mode 2.0 de helderheid van beelden door multi-frame ruisonderdrukking en multi-frame HDR-technologie. Hierdoor kan het toestel bescherming bieden tegen overbelichting maar alsnog de kleinste details vastleggen bij weinig licht.
De Reno Z legt niet alleen kwalitatieve portretten vast met zijn achtercamera, het toestel beschikt ook over een 32MP selfie-camera met een F2.0-lensopening en een 5P-lens. Met een standaard breedtehoek van 80 graden kun je met de Reno Z nog meer details vastleggen op een selfie. De 32MP selfiecamera ondersteunt ook OPPO Portrait Mode 2.0, waardoor kleuren en huidtinten heel natuurlijk worden vastgelegd.

Game Space: soepel gamen
Volgens Oppo biedt de Reno 7 dankzij de krachtige hardware een soepele game-ervaring. De Game Space is uitgerust met Hyper Boost 2.0, Frame Boost en Touch Boost wat zorgt voor deze ultieme game-ervaring, door deze krachtige speloptimalisatie tools op een slimme manier te gebruiken. Frame Boost analyseert de prestaties in real-time terwijl je aan het gamen bent om eventuele vertragingen te voorkomen en om jou de ultieme game ervaring te geven. Touch Boost bestudeert iedere aanraking tot in detail om ervoor te zorgen dat de reactiesnelheid hoog genoeg is. Zichtbaar snellere response die het verschil kan maken tussen winnen en verliezen.
Iedere game en iedere speler is verschillend, Game Space herkent dit en past de prestaties van het toestel per game aan. Notificaties en verbindingen worden op een slimme manier beheerd voor de ultieme game ervaring.

ColorOS 6: nieuw ontwerp
Reno Z maakt gebruik van het nieuwe ColorOS 6. Het intelligente systeem heeft een geheel nieuwe interface, van startpagina tot app-pictogrammen, lettergrootten tot achtergrondkleuren, allemaal voor een optimaal gebruiksgemak.

Prijs, kleur en beschikbaarheid
De OPPO Reno Z is vanaf vandaag (5 juli) voor € 349,- te koop bij T-Mobile, MediaMarkt, Belsimpel, Coolblue en Mobiel.nl in de kleuren Aurora Purple en Jet Black.