Huawei meldt dat EMUI 9.1, Huawei’s nieuwste besturingssysteem gebaseerd op Android Pie, beschikbaar is op een aantal Huawei-apparaten vanaf medio juli, inclusief de meest recente Android-veiligheidsupdates.

EMUI is Huawei's besturingssysteem dat gebaseerd is op Android Pie en op smartphones van Huawei geinstalleerd is. De nieuwe update EMUI 9.1 biedt belangrijke optimalisaties die de algemene gebruikerservaring verbeteren, inclusief de meest recente Android veiligheidsupdates en een verbeterde game-ervaring, met dank aan GPU Turbo 3.0. Andere verbeteringen zijn onder andere een vlottere gebruikerservaring wanneer klanten HUAWEI Share OneHop* gebruiken, wat een eenvoudige overdracht van bestanden tussen hun smartphone en computer mogelijk maakt en een verhoogd aantal (500 tot 1500) scèneherkenningsmogelijkheden in de Master AI-cameramodus, waardoor de fotografische ervaring van de gebruikers nog beter wordt.

Huawei EMUI 9.1 Intelligent Design
Het nieuwste EMUI 9.1 interface-ontwerp consolideert het instellingenmenu, waardoor er meerdere stappen verwijderd worden wat zorgt voor een eenvoudigere gebruikerservaring. Ook bevat het nieuwe achtergronden en thema’s geïnspireerd op de natuur en zijn de pictogrammen van de apps opnieuw ontworpen voor een realistischer beeld.

Next Level Gaming
GPU Turbo 3.0 verbetert de mobiele game-ervaring door meer games te ondersteunen dan ooit tevoren, terwijl de vertraging van het scherm met 36% verlaagd wordt en de systeemprestaties geoptimaliseerd worden voor een ononderbroken spel.

Easy PC Transfer
Dankzij EMUI 9.1 kunnen gebruikers nu foto’s, video’s en documenten binnen een paar seconden met HUAWEI Share OneHop* verzenden door met hun telefoon te tikken op een verbonden Huawei-pc. Gebruikers kunnen ook gemakkelijk documenten kopieëren en plakken op verschillende toestellen én een pc-schermopname van 60 seconden maken die automatisch wordt opgeslagen op hun telefoon.

Digitale gezondheid
EMUI 9.1 biedt functies die een gezonde digitale lifestyle bevorderen, zoals schermtijd statistieken, slaaptijd management, ouderlijk toezicht over het smartphone gebruik van kinderen etc. Ook kunnen door middel van de wellbeing functies de apps, downloads, gedeelde locaties en track devices worden gemanaged.

Beschikbaarheid
De EMUI 9.1 software-update wordt vanaf half juli uitgerold over 24 Huawei-toestellen (kijk hieronder voor het volledige overzicht), om te beginnen met de Huawei Mate 20 X en de Porsche Design Huawei Mate 20 RS.

* Informatie over features van Huawei OneHop:
• Met Huawei’s one-touch OneHop service kunnen gebruikers op een snelle manier documenten heen en weer sturen van hun Huawei-pc naar hun Huawei-toestel.
• OneHop File Sharing – gebruikers tikken simpelweg met hun telefoon op hun pc, waardoor foto’s, video’s en documenten draadloos worden uitgewisseld met een snelheid tot 30 MB/s.
• OneHop Screen Recording – gebruikers schudden hun telefoon en tikken ermee op hun pc waardoor automatisch het scherm van de pc wordt opgenomen gedurende 60 seconden. De opname wordt vervolgens op hun telefoon opgeslagen om snel te kunnen delen.
• Clipboard sharing – gebruikers kunnen tekst op het ene toestel kopieëren en door middel van Clipboard direct plakken via een ander toestel (Huawei-telefoons, tablets en pc)

Planning toestellen die EMUI 9.1 krijgen