Sinds vandaag is Harry Potter Wizards Unite gratis te downloaden voor Android en iOS voor de fans van de Wizarding World die zich vermengt met de echte wereld in het geavanceerde mobiele AR-spel.

Niantic, Inc. en WB Games hebben Harry Potter: Wizards Unite in Nederland gelanceerd. Het langverwachte augmented reality (AR) real-world mobiele spel wordt gezamenlijk ontwikkeld en uitgegeven door deze drie partijen onder het label van Portkey Games. Spelers kunnen de game nu gratis downloaden in de App Store voor iPhone, in Google Play voor Android-apparaten en in de Samsung Galaxy Apps Store voor Samsung-apparaten.

Harry Potter Wizards Unite
Harry Potter: Wizards Unite is gebouwd op het Real World Platform van Niantic en is gemaakt met behulp van de kennis op het gebied van gamedesign en contentcreatie van WB Games. Als nieuwe rekruten van de taskforce van het Statuut van Geheimhouding onderzoeken spelers de chaotische magische activiteiten die naar de dreuzelwereld lekken en moeten zij samenwerken om het mysterie van deze Calamiteit op te lossen. Spelers kunnen steden en buurten in de echte wereld verkennen om mysterieuze voorwerpen te vinden, toverspreuken te gebruiken en Fantastic Beasts en beroemde personages te ontmoeten.

Fantastische reis
“Vandaag is het begin van een fantastische reis voor fans van de Wizarding World. Er worden virtuele deuren geopend naar buitengewone avonturen in de wereld om hen heen”, aldus John Hanke, oprichter en CEO Niantic. “Alles wat we de afgelopen zeven jaar hebben geleerd over augmented reality en real-world spelontwerp, is te vinden in dit spel.” “We zijn zeer verheugd over de samenwerking met Niantic, de marktleider op het gebied van AR-gaming, voor Harry Potter: Wizards Unite. Het resultaat is een magische en meeslepende ervaring in de Wizarding World voor ons Portkey Games-label”, aldus David Haddad, president, Warner Bros. Interactive Entertainment. “Ben je een tovenaar die zich altijd omringt voelt door magie? Harry Potter: Wizards Unite combineert een uniek verhaal en toonaangevende AR-technologie waardoor je je fantasie de vrije loop kan laten.”

smartphone in spiegel