Apple neemt bepaalde 15inch MacBook Pro-modellen terug. De batterij kan namelijk oververhit raken en vormt daardoor een veiligheidsrisico. Lees hier of jouw MacBook Pro ook terug moet.

Apple maakt bekend dat een beperkt aantal oudere 15inch MacBook Pro-modellen vrijwillig wordt teruggenomen. De batterij kan namelijk oververhit raken en vormt daardoor een veiligheidsrisico. Het gaat om modellen die voornamelijk zijn verkocht tussen september 2015 en februari 2017; ze kunnen worden herkend aan de hand van het serienummer. Deze terugnameactie geldt niet voor andere 15inch MacBook Pro-modellen of andere Mac-notebooks.

Apple MacBook Pro controleren
Vanwege de (on)veiligheid verzoekt Apple alle bezitters van de desbetreffende 15inch MacBook Pro-modellen om deze niet meer te gebruiken. Eigenaren kunnen op apple.com/support/15-inch-macbook-pro-battery-recall nagaan of zij een dergelijk model hebben en zo ja, wat ze moeten doen om de batterij gratis te laten vervangen. Om te controleren welk model je hebt, kies je ‘Over deze Mac’ uit het Apple-menu () linksboven in het scherm. Als je een MacBook Pro (Retina, 15-inch, medio 2015) hebt, voer je het serienummer van je computer in op de programmapagina om te zien of deze in aanmerking komt voor vervanging van de batterij.

screenshot