Stel de Google Nest Hub een vraag of geef hem een opdracht en hij laat het resultaat meteen op het scherm zien, lekker handig. Ook laat hij jouw slimme apparaten beter samenwerken zodat ze behulpzamer, eenvoudiger en veiliger in gebruik zijn.

Met de Google Nest Hub maakt Google de overgang van een slim huis (smart home) naar een behulpzaam huis waarin apparaten beter met elkaar samenwerken, zodat ze behulpzamer, eenvoudiger en veiliger in gebruik zijn. Daarom voegt Google de Google Home en Nest samen tot Google Nest waarvan de Google Nest Hub het eerste product is onder de nieuwe Google Nest-vlag.

Google Nest Hub
De Google Nest Hub beschikt over een compact design dat beschikbaar is in wit en zwart, heeft zachte, ronde hoeken en past bijvoorbeeld prima in de keuken of op een nachtkastje. De Ambient EQ light sensor van Google Nest Hub zorgt ervoor dat het scherm zich altijd aanpast aan de hoeveelheid licht en de kleurtemperatuur in een kamer. Heb je lampen met warme kleuren? Dan worden de kleuren op het scherm van Hub eveneens warmer. Is het donker? Dan dimt Hub automatisch het scherm, zodat je niet wordt wakker gehouden.

Hey Google, help eens een handje
De ingebouwde Google Assistent werkt samen met honderden apparaten. Het scherm van de Google Nest Hub maakt dat nog eenvoudiger: vanaf nu kun je in één oogopslag al je slimme apparaten zien en bedienen. Swipe naar beneden op het touchscreen van Hub om lichten te dimmen, TV’s te bedienen en camera’s te beheren, allemaal vanaf één dashboard – schakelen tussen apps is niet meer nodig. Wanneer iemand aanbelt op je Nest Hello videodeurbel, zie je meteen op het scherm wie er voor de deur staat en met één spraakopdracht zie je de kinderkamer als daar een Nest Cam is geplaatst.

Fotolijst en muziek luisteren
Gebruik je de Google Nest Hub niet, dan verandert hij in een mooi fotolijstje. Bovendien kun je je stem gebruiken om foto’s op te vragen die je hebt bewaard in Google Foto’s of je favoriete albums voorbij laten komen in een slideshow. Dankzij Machine Learning krijg je automatisch je beste foto’s te zien op je Google Nest Hub, zonder dubbele of bewogen plaatjes. Je hoeft niet langer eindeloos te scrollen op je telefoon om precies die ene foto te zien. Met Google Nest Hub is het veel eenvoudiger: zeg “Hey Google, laat me mijn foto’s uit Barcelona zien” om je favoriete vakantieherinneringen te bekijken. Verder biedt Google Nest Hub je snel toegang tot je favoriete muziek. Wanneer je je Hub aanschaft, luister je gratis naar muziek via YouTube Music met advertenties. Daarnaast is er ook ondersteuning voor YouTube Music Premium en Spotify. Ook kun je radiostations streamen op de speaker van je Google Nest Hub.

Handsfree hulp in de keuken
De Google Nest Hub helpt je ook bij het bereiden van de lekkerste gerechten. Vraag naar recepten (“Hey Google, hoe maak ik een quiche?” of “Hey Google, wat kan ik maken met bloemkool en mosterd?”) en ontvang stap voor stap instructies tijdens het koken, allemaal spraakgestuurd. Mocht iets even niet lukken tijdens het koken, dan komt het goed uit dat Google Nest Hub een scherm heeft: “Hey Google, laat me zien hoe je een ananas snijdt op YouTube.”

Prijs en beschikbaarheid
De Google Nest Hub heeft een adviesprijs van € 129,- en is beschikbaar via Bol.com, Coolblue, MediaMarkt, Albert Heijn en de Google Store. De adviesprijs van de originele Google Home daalt overigens van € 149,- naar € 99,-.