Het Chinese Anker Innovations introduceert de nieuwe robotstofzuiger Eufy RoboVac 35C met een slank design, lange accuduur, handsfree besturing en slimme functies.

Begin dit jaar introduceerde Anker Innovations de EufyCam, een beveiligingscamerasysteem met 365 dagen batterijduur en kosteloze home storage waarvan je binnenkort bij PC-Active de review kunt lezen. Nu introduceert het de RoboVac 35C in de Benelux, een slimme robotstofzuiger die volgens Anker stiller is dan zijn concurrenten. Met zijn dun design (7,25 cm hoog) kan hij gemakkelijk onder de meeste meubels door bewegen. Daarnaast kun je de RoboVac 35C met Amazon Alexa of Google Assistant volledig hands-off besturen, zorgt Touch control ook voor veel gebruikersgemak evenals het feit dat je zelf verschillende routes kunt programmeren in de EufyHome-app.

Slimme besturing
De RoboVac 35C beschikt over eenvoudige touch control-bediening waardoor het apparaat na een lichte aanraking al begint met schoonmaken. Het slimme apparaat is bestuurbaar via de meegeleverde afstandsbediening en via de handige EufyHome-app die beschikbaar is voor Android en iOS. Door de app te verbinden met Amazon Alexa of Google Assistant, is het zelfs mogelijk om de stofzuiger volledig hands-off aan te sturen. De app biedt een programmeerbaar tijdschema en bevat een ‘Vind Mijn Robot’-knop om de robotstofzuiger moeiteloos terug te vinden in huis.

Zelflerende navigatie
De standaard meegeleverde magneetstrips zorgen voor gebiedsafbakening (Virtual Boundaries) waardoor de stofzuiger alleen de gewenste ruimtes schoonmaakt. Speciale sensoren voorkomen dat het apparaat de trap afrijdt en de afstandssensoren zorgen ervoor dat de machine vertraagt wanneer hij in de buurt van objecten komt om botsingen te voorkomen. De RoboVac 35C keert automatisch terug naar het laadstation wanneer het stofzuigen voltooid is of wanneer de accu leeg begint te raken.

Stroomvoorziening
De RoboVac 35C is voorzien van een krachtige Li-ion-batterij waardoor hij ruim anderhalf uur aaneengesloten kan stofzuigen. De BoostIQ-technologie zorgt automatisch voor versterkte zuigkracht wanneer nodig. De maximale zuigoppervlakte per acculading bedraagt 120 m², aldus Anker.

Slimme verbeterpunten
“Voor de nieuwste Eufy robotstofzuiger combineerden we geavanceerde smart home-functies van eerdere modellen met enkele slimme verbeterpunten. Dat heeft geresulteerd in een krachtige robotstofzuiger van slechts 7,25 cm hoog met touch control-gebruiksgemak”, legt Claudia Meijer, Country Manager Benelux bij Anker Innovations, uit. “Het zogeheten ‘3-Point Cleaning System’ bestaat uit een grote borstel aan de voorkant en twee kleinere borstels aan de zijkanten. De stofzuiger is 75 procent stiller dan traditionele stofzuigers en beschikt over een drievoudig filtersysteem. Het HEPA-filter voorkomt dat stofdeeltjes in de robotstofzuiger weer terug de ruimte ingeblazen worden, wat het apparaat geschikt maakt voor mensen met allergieën.”

Prijs en beschikbaarheid
De RoboVac 35C is per direct verkrijgbaar bij Coolblue en binnenkort ook verkrijgbaar via Bol.com en grote consumentenelektronicawinkels zoals de Mediamarkt en BCC. De robotstofzuiger is verkrijgbaar in de kleur zwart en heeft een verkoopadviesprijs van € 249,-.

RoboVac 35C Eufy Anker Innovations