Samsung introduceert met The Wall Luxury een ongekend luxe manier van tv kijken thuis door micro led-schermen met beeldkwaliteit van 2K tot 8K en een schermgrootte van 73 inch tot en met 292 inch!

Op InfoComm 2019 in Orlando heeft Samsung The Wall Luxury onthuld, de nieuwste versie van Samsungs modulaire Micro led-display die in elke maat en vorm te maken is. Hiermee kun je thuis van geweldige beelden genieten, maar daar hangt natuurlijk wel een flink prijskaartje aan vast.

The Wall Luxury
The Wall Luxury is bedoeld voor luxe woningen. Hoewel de prijzen binnenkort bekend worden gemaakt, mag je er vanuit gaan dat er een flink prijskaartje aan vasthangt. Als je je afvraagt of er een markt voor is, die is er... Onlangs hoorde ik dat tv's van zo'n € 70.000,00 ook worden gekocht, door scheepsbouwers in Nederland. Die willen voor hun klanten de meest luxe tv-schermen hebben en daar valt The Wall Luxury dus ook onder.
Samsungs modulaire micro led-display The Wall Luxury is een nieuwe manier van tv kijken. Zo biedt The Wall Luxury prachtige beeldkwaliteit, ook in heel verlichte kamers in huis zijn de beelden intens. Bovendien kun je dankzij het modulaire systeem als gebruiker The Wall Luxury naar eigen wens samenstellen: van een 73-inch groot scherm met een resolutie van 2K tot een scherm van 292-inch met een resolutie van 8K. Met een profiel van nog geen 30 millimeter en de het dunne, randenvrije design valt het verder bijna niet op dat je met een tv-scherm te maken hebt, zeler niet omdat je net als bij The Frame van dit tv-scherm een kunstwerk kunt maken: wanneer het scherm niet wordt gebruikt, verandert het automatisch in een digitaal kunstwerk. In deze Ambient Mode verschijnen op het scherm verschillende kunstwerken variërend van schilderijen en foto’s tot videokunst en eigen beelden.

Beeldkwaliteit
Ook bevat The Wall Luxury een AI beeldkwaliteit-engine, de Quantum Processor Flex. Deze optimaliseert de beeldkwaliteit per scene, ongeacht het formaat van de oorspronkelijke bron. Quantum Processor Flex maakt gebruikt van machine-learning en analyseert miljoenen beeldgegevens om de originele lage resolutie automatisch weer te geven in de resolutie voor The Wall Luxury. De AI-upscaling, de Quantum HDR-technologie, de piekhelderheid van 2.000 nits en 120 Hz videorate moeten je een ongeëvenaarde kijkervaring bieden, alsdus Samsung. Op het gebied van home entertainment en smart home werkt Samsung samen met aanbieders als Harman Luxury Audio en Steinway Lyngdorf voor geluidsoplossingen; Control4, Crestron en Savant voor oplossingen voor domotica en Domotz, Ihiji en OrvC voor monitoring op afstand.

Luxe, luxer, The Wall Luxury
“Het afgelopen jaar hebben wij de trends en ontwikkelingen op interieur- en technologiegebied nauwlettend gevolgd om de The Wall Luxury te ontwerpen”, zegt Evert Van Camp, Display Director van Samsung Benelux. “Met als resultaat een ongekend product dat inspeelt op de levensstijl en smaak van diegenen die thuis de meest exclusieve, premium beeldervaring willen hebben.”
The Wall Luxury heeft een nieuwe gebruikersinterface die een gepersonaliseerde gebruikerservaring geeft. Het op maat gemaakte frame versterkt de uitstraling van het scherm en zorgt ervoor dat het in elk luxe interieur past. De levensduur van de self-emitting dioden is 100.000 uur, waardoor het scherm niet hoeft te worden uitgeschakeld.

Prijs en beschikbaarheid
The Wall Luxury is vanaf juli 2019 verkrijgbaar, de Nederlandse prijzen worden binnenkort bekendgemaakt.