Liefst 1,6 miljoen Nederlanders spelen Wordfeud, een digitale variant van Scrabble, op hun smartphone of tablet. Er is nu een update met een nieuw design.

Het spel Wordfeud is populair in Nederland, zo'n 1,6 miljoen Nederlanders spelen het. Deze digitale variant van Scrabble zag jarenlang hetzelfde eruit, maar door een update oogt het strakker en frisser en zijn er nog mer wijzigingen doorgevoerd.

Update
In de Google Play Store en de App Store vind je de app Wordfeud. Deze app is gratis, maar er is ook een betaalde variant waarbij je onder andere geen last meer hebt van advertenties. Sinds een paar dagen is er een nieuwe update beschikbaar die langzaamaan wordt uitgerold, dus het kan zijn dat je hem nog niet hebt. Kijk dus regelmatig of je de update in je Store kunt downloaden. Bij Android-toestellen doe je dat door naar de app Play Store te gaan, vervolgens op de drie horizontale streepjes linksboven te drukken en ten slotte op Mijn apps en games te drukken:

Play Store

Design
Zoals je in de afbeelding hiernaast en onderaan kunt zien, is het design strakker en zijn er wijzigingen doorgevoerd. Zo zijn de spellen minder rond en zijn de puntenaantallen naar boven verplaatst. Bovendien zijn de opties onderin voorzien van iconen.

Wordfeud - het spel
Wordfeud is een puzzelspel voor meerdere spelers waarin je je vrienden en willekeurige tegenstanders kunt uitdagen en wel 30 verschillende potjes tegelijk kunt spelen. Maak en leg woorden op het bord van 15x15 en verdien punten voor je creativiteit. Verhoog je score door op de vakjes van (drie)dubbele letterwaarde en (drie)dubbele woordwaarde letters te leggen.
Zoek vrienden om tegen te spelen of geef Wordfeud toestemming om een tegenstander voor je te vinden. Je kunt zelfs chatten, complimentjes geven of je tegenstander juist de grond in boren. De keuze is aan jou!
Heb je genoeg van de gewone lay-out? Kies dan voor de variant waarbij de verschillende woord- en letterwaardes op willekeurige vakjes worden geplaatst. Zo is geen enkel spel hetzelfde!

Kenmerken
- Speel tegen vrienden of laat Wordfeud een tegenstander voor je vinden
- Speel 30 potjes tegelijk
- Willekeurige bordoptie waarbij de vakjes met woord- en letterwaardes worden gehusseld
- Pushmeldingen die je attenderen op zetten van je tegenstander
- Maakt gebruik van Engelse, Duitse, Spaanse, Portugese, Franse, Nederlandse, Noorse, Zweedse, Deense en Finse woordenboeken
- Chat met je tegenstanders

Wordfeud spel