EA heeft bekendgemaakt dat FIFA 20 op 27 september verschijnt met de nieuwe game mode Volta Football.

Op 27 september verschijnt FIFA 20. Lees hier hoe je als eerste FIFA 20 speelt met EA en Origin Access vanaf 19 september en over VOLTA Football, de nieuwe game mode geïnspireerd door voetbal in kleine teams dat overal ter wereld op straat, in kooien en op futsal-velden gespeeld wordt. Deze mode wordt wereldwijd gelanceerd op 27 september 2019 op PlayStation4, Xbox One en PC.

VOLTA Football
VOLTA Football laat spelers hun eigen character ontwikkelen, hun eigen individuele stijl uitdrukken en laat de speler helemaal opgaan in een realistische straatvoetbalervaring. Een compleet nieuwe gameplay-stijl gefundeerd in voetbalrealisme dompelt spelers onder in de flow van de straat met nieuwe versimpelde trucjes en skill moves, nieuwe flair-animaties of het gebruiken van de muur als ploegmaat. Kom meer te weten over nieuwe features en modes voor VOLTA die naar FIFA 20 komen.

Small Sided Football
“Dit jaar voegen we een hele nieuwe ervaring toe aan de game met VOLTA Football, een ervaring die reflecteert hoe veel voetballers hun carrière op straat zijn begonnen. Dit is een uniek aspect van de sport dat onze spelers iets laat ervaren dat anders is dan alles wat ze eerder gezien hebben in EA SPORTS FIFA,” zegt Aaron McHardy, Executive Producer voor EA SPORTS FIFA. “We hebben ons ook geconcentreerd op het leveren van belangrijke gameplayupdates die het niveau van realisme en de kwaliteit van de game in zijn totaliteit nog verder verhogen. Met dit ‘Small Sided Football’ geïntegreerd in FIFA 20 kunnen spelers lessen van de straat meenemen naar het stadion en andersom.”

Football intelligence, game flow en decisive moments
Daarnaast levert Football Intelligence een heel nieuwe aanpak van de gameplay die de kwaliteitsstandaard in FIFA 20 verder verhoogt en de authenticiteit die de spelers op het veld ervaren bevordert. Authentic Game Flow zorgt voor een grotere nadruk op het onderdeel van de game waar de speler daadwerkelijk controle over heeft, terwijl het de AI meer bewust maakt van tijd, ruimte en de positie van de speler op het veld. Decisive Moments worden opgemaakt door het compleet nieuwe Composed Finishing, wat de fundamentele waarden van het op goal schieten vernieuwd waardoor de speler meer consistent en koelbloedig kansen kan afmaken, en Controlled Tackling, dat het Active Touch System gebruikt om een aantal nieuwe animaties voor tackles toe te voegen. Ten slotte voegt Ball Physics een hoger niveau van realisme toe met verschillende trajecten die een schot onderweg kan afleggen, meer realistische tackle-interacties en gedrag dat aangestuurd wordt door de wetten van de natuur.

Ultimate edition
Spelers die de EA SPORTS FIFA 20 Ultimate Edition voor de PS4, Xbox One of PC pre-orderen krijgen drie dagen eerder toegang tot FIFA 20, een (mid version) Icon-leenspelerkeuze voor 5 wedstrijden voor hun FIFA Ultimate Team-selectie, tot 24 Zeldzame Goudpakketten en Special Edition FUT Kits. Als bonus krijgen degenen die pre-orderen voor 5 augustus 2019 een onverhandelbare FUT 20 Ones to Watch-speleritem. Meer informatie over de pre-order is hier beschikbaar.
Speel de game als eerste vanaf 19 September 2019 met EA Access en Origin Access Basic om tot 10 uur speeltijd te krijgen als onderdeel van de Play First Trial of meld je aan voor Origin Access Premier om volledige toegang te krijgen op PC.

Prijs en beschikbaarheid
FIFA 20 wordt ontwikkeld door EA Vancouver en EA Romania en zal wereldwijd verkrijgbaar zijn vanaf 27 september 2019 voor PlayStation 4, Xbox One en PC. De prijs is nog niet bekend.