LG lanceert met de LG Q60 haar nieuwste mid-range smartphone begin juni in de Benelux. De Q60 is een smartphone met vier camera’s, 3D-geluid en vele slimme features en een adviesprijs van € 279,- in de kleur New Morrocan Blue.

Net als veel andere smartphonemerken focust LG met bepaalde toestellen op de camera's. Naast een goed scherm en lange batterijduur is voor veel mensen een goede camera namelijk ook belangrijk. Daarom heeft LG Electronics de Q60 ontwikkeld: een gebruiksvriendelijke smartphone met maar liefst vier camera’s.

Specificaties
De Q60 heeft een 6,26inch display met een beeldverhouding van 19:9, maar het is geen full-hd-scherm. Verder beschikt hij over een 2,0GHz-processor, 3 GB aan werkgeheugen en 64 GB aan opslaggeheugen dat je kunt uitbreiden tot liefst 2 TB via een micro-sd-kaart. Daarnaast beschikt hij een vingerafdruksensor en een 3500mAh-batterij. De afmetingen van de Q60 zijn 161,3 x 77 x 8,7 mm.

Drie lenzen
Zoals gezegd richt LG met de Q60 zich op consumenten die graag goede foto's willen maken tegen een schappelijke prijs. Aan de achterkant vind je de triple-camera oftewel drie lenzen: 16MP met PDAF, 2MP met Diepte Sensor en 5MP met Super Wide Angle en iets wat je normaal alleen in duurdere smartphones tegenkomt. Deze camera’s bieden negen unieke functies, zoals de snelle autofocus-functie waarmee je bewegende beelden scherp vastlegt of de Group Portrait-functie, zodat iedereen op de groepsfoto duidelijk op beeld staat. Een andere snelle functie is de AI Cam: vaak zijn bewerkte foto’s overduidelijk lichter en mooier dan de originele versie, maar met de AI Cam heb je geen filter meer nodig. De onbewerkte foto zal namelijk mooier zijn dan de realiteit en dat scheelt heel wat photoshop-tijd. Een laatste belangrijke feature is de Super Wide-Angle camera (5MP), waarmee je een 120 graden uitzicht vastlegt en maak je het moment onvergetelijk.

Selfies
Met de 13MP front-camera maak je volgens LG mooie selfies en de Portrait-functie zorgt ervoor dat jij nog meer opvalt in selfies. Of je nu door een drukke kroeg loopt of door de Romeinse straten, ook in alle selfie-video’s zal jij scherp te zien zijn ongeacht de achtergrond. Met Studio verbeter en verander je je selfies, een functie waarmee je onder andere de achtergrond kunt veranderen en stickers kunt toevoegen.

Geluid en Google Assistent
Via jouw koptelefoon luister je in DTS:X 3D geluid naar muziek: deze technologie achter het geluid simuleert een 7.1 surround systeem waardoor elk geluid je lijkt te omringen. Met één druk op de knop heb je Google Assistent tot je dienst en is er niet meer nodig dan om de bekende woorden ‘Hey Google’ uit te spreken. Dankzij geïntegreerde LG-commando’s in de Google Assistent zijn ook de Q60-functies aan te sturen met spraak. Vraag je smartphone gerust om een foto te maken met de LG AI-camera. Ook is het mogelijk om slechts met één klik een livestreaming op YouTube op te zetten dankzij de YouTube Live-functie.

Prijs, kleur en beschikbaarheid
De adviesprijs voor de losse verkoop is € 279,-, tijdens de lancering van de Q60 ontvang je bij aankoop van de Q60 een JBL Go2 speaker t.w.v. € 39,99. Vanaf begin juni is de Q60 beschikbaar in de kleur New Morrocan Blue.