Maandag 3 juni is er om 12 uur landelijk controlebericht van NL-Alert. Check hier of jouw iPhone ook staat ingesteld sinds de laatste update en anders hoe je NL-Alert instelt.

De overheid zendt op maandag 3 juni om 12:00 uur een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Op de meeste mobiele telefoons die in Nederland worden verkocht, is NL-Alert al ingesteld. Sinds de software-update naar iOS 12.2 uit maart 2019 is NL-Alert ook op iPhones standaard ingesteld. Gebruikers hoeven daar niets voor te doen. Met het landelijke NL-Alert controlebericht dat de overheid op 3 juni uitzendt, kun jij checken of jouw iPhone ook goed is ingesteld.
Bij een ramp bij jou in de buurt, kan de overheid je via NL-Alert alarmeren en informeren. Op je mobiel, maar ook op veel digitale reclamezuilen en vertrekborden bij haltes van bus, tram en metro, zie je wat er aan de hand is en wat je het beste kunt doen. Zie je een NL-Alert? Volg de instructies op, informeer anderen en help de mensen om je heen. Zo weten zij ook wat zij moeten doen.

Check of jouw iPhone is ingesteld
Vóór de software-update iOS 12.2 waren iPhones al in staat om NL-Alert te ontvangen, maar moest je dat handmatig aanzetten op de telefoon. Nu is dat niet meer nodig. Als je je telefoon al had ingesteld, dan verandert er niets voor je. Had je je telefoon nog niet ingesteld, dan is dat met iOS 12.2 automatisch gebeurd. Zo controleer je of dat bij jou zo is:
1. Ga naar Instellingen à Berichtgeving.
2. Scroll naar beneden en check onderaan of de optie Noodmeldingen staat aangevinkt.
o Zo ja: je hoeft niets te doen.
o Zo nee: vink Noodmeldingen aan om NL-Alert te ontvangen.
3. Jouw iPhone is nu ingesteld voor NL-Alert.

NL alert artikel

Het vorige controlebericht van 3 december werd door ruim 11 miljoen mensen van 12 jaar en ouder ontvangen (74%). In december was NL-Alert voor het eerst te zien op veel digitale vertrekborden bij haltes van bus, tram en metro. Zo’n 300.000 mensen van 12 jaar en ouder zagen het NL-Alert controlebericht op de digitale vertrekborden.