Storyworld zoomt als enige museum in Nederland in op de nationale hoogtepunten en internationale successen op het gebied van strips, games en animaties en opent eind 2019 de deuren in Groningen.

Na het sluiten van het Nederlands Stripmuseum is Storyworld een plek waar bezoekers van jong tot oud zelf aan de slag kunnen met alle bouwstenen en aspecten van strips, games en animaties. Bij Storyworld ervaar je de kracht van het beeldverhaal en wordt je creativiteit geprikkeld.

Storyworld
Storyworld is een stoer en eigentijds museum waarin het beeldverhaal centraal staat en creativiteit wordt gevierd. Van klassiekers tot werk van aanstormend talent, van beeldkunstenaars tot grote gamestudio's met internationaal succes: in Storyworld vind je de beste werken van Nederlandse bodem. Naast het bewonderen van deze schatten ontwikkel je in Storyworld vaardigheden die nodig zijn om beeldverhalen te begrijpen én zelf te maken.
Eind 2019 opent Storyworld zijn deuren op de zevende verdieping van het in totaal tien verdiepingen tellende Groninger Forum. De thematiek van Storyworld sluit aan bij de aandachtsgebieden in het Forum zoals 21e-eeuwse vaardigheden, kennis & technologie en populaire cultuur. Daarnaast kan Storyworld putten uit de collectie van het inmiddels gesloten Nederlands Stripmuseum.

Nieuw Forum
Het Forum opent einde van het jaar zijn deuren en wordt een laagdrempelige ontmoetingsplek voor iedereen die nieuwsgierig is naar de wereld van nu en de mogelijkheden van morgen. Met internationale exposities, het nieuwe Nederlands museum voor strips, animatie en games: Storyworld, vijf filmzalen, een multifunctionele zaal, de stadsbibliotheek en het Smartlab dagen we het publiek uit om zich te laten verrassen en inspireren en met een open blik naar de toekomst te kijken.

Storyworld swiper.echt