Huawei presenteert de Huawei P Smart Z 2019, een smartphone met uitschuifbare camera, 6,59inch full-hd scherm en gericht op studenten en young professionals.

De P Smart Z 2019 combineert volgens Huawei geavanceerde technologie met een voordelige prijs: naast een energie-efficiënte Kirin-710F chipset beschikt hij over AI-fotografie, lange batterijduur, gedetailleerde graphics en het EMUI 9 besturingssysteem.

6,59inch full-view display
Dankzij het verplaatsen van de camera, speaker en omgevingslichtsensor en een 19.5:9 beeldverhouding heeft P smart Z 2019 een screen to body ratio van maar liefst 91%. Omdat er geen notch, gat of dewdrop inkeping in het display zit, is de P Smart Z 2019 prima geschikt voor gamen en video streamen. Met een 2340 x 1080 full-hd beeldscherm en een superdichte 391 pixels per inch komen de details helder in beeld en door een kleurengamma van 85% worden kleuren levendig en realistisch weergegeven.

Uitschuifbare camera
Het meest opvallende detail aan de HUAWEI P Smart Z 2019 is de 16MP uitschuifcamera. Bij normaal gebruik is deze veilig in de smartphone opgeborgen, maar als de selfiestand wordt geactiveerd, komt de camera automatisch naar boven. Het door een motor aangedreven mechanisme is volledig nieuw door Huawei ontwikkeld en zorgt ervoor dat je binnen een seconde een selfie kunt schieten. De uitschuifbare camera is uitvoerig getest op herhaald gebruik. De voorkant van het mechanisme kan de directe impact van een object met een gewicht van 12 kilo aan. Mocht de smartphone onverhoopt vallen, dan herkennen sensoren de vrije val, waarop de camera zo snel mogelijk wordt ingetrokken en mogelijke schade wordt geminimaliseerd.

Camera's
De door AI ondersteunde frontcamera herkent 8 verschillende scènes, waaronder blauwe luchten, natuurgroen, interieur en sneeuwlandschappen. De 1.0µm pixels en F/2.2 diafragma passen automatisch de belichting en achtergrond in portretfoto’s aan, waardoor een natuurlijk effect ontstaat. Daarnaast heeft deze camera AI backlight imagery technologie, AI-beautymodus en 3D-portretbelichtingseffecten. Je kunt deze naar eigen voorkeur aanpassen in de instellingen van de telefoon.
Aan de achterkant heeft de HUAWEI P Smart Z 2019 een 16MP + 2MP dubbele camera. De 16MP hoofdcamera heeft een 6P (six-lens plastic array) design, zodat foto’s helder, gedetailleerd en met mooie contrasten geschoten kunnen worden. De 2MP sensor ondersteunt de hoofdcamera bij het herkennen van diepte, waardoor het toestel hoge kwaliteit foto’s kan maken, met mooie bokeh-effecten. Extra’s zijn onder andere de nachtmodus en de 480 FPS super slowmotion video’s.

Krachtig, efficiënt en betrouwbaar
Z’n rekenkracht dankt de P Smart Z 2019 aan de 12nm 710F chipset met acht kernen. Deze CPU is 75% sneller, multithreading is 68% beter en de GPU is twee keer energie-efficiënter dan zijn voorganger. Hierdoor presteert de smartphone 30% beter, terwijl hij juist 30% minder energie verbruikt. Het toestel beschikt verder over een 4.000mAh accu: dit tref je normaal alleen in de duurdere smartphones. Bovendien ondersteunt het EMUI 9 besturingssysteem F2FS 2.0 en EROFS-technologieën die helpen bij efficiente opslag van data, waardoor de smartphone heel lang lekker vlot blijft.

Prijs, kleuren en beschikbaarheid
De HUAWEI P Smart Z 2019 is vanaf vandaag verkrijgbaar in de kleuren ‘Midnight black’, ‘Starlight blue’ en ‘Emerald green’. De consumentenadviesprijs is € 269,-.