De Nederlandse app Phonebook houdt jouw contacten up-to-date en is nu gratis beschikbaar.

De nieuw gelanceerde Phonebook-app zorgt ervoor dat de contactenlijst van je telefoon altijd actueel is. De app is voor zowel iOS- als Android-tioestellen nu gratis te downloaden via de App Store en Google Play.

Contactenlijst automatisch bijgewerkt
Phonebook is een gratis app die jouw contactenlijst up-to-date houdt. Verandert een familielid, vriend, collega, of bekende zijn of haar nummer, dan voert Phonebook deze wijziging automatisch door in jouw contactenlijst. Hierdoor zijn dubbele contactgegevens, verouderde telefoonnummers en incomplete adresgegevens verleden tijd.

Hoe werkt het?
Als je Phonebook downloadt, kun je jouw eigen gegevens invullen. Je kunt deze delen met je relaties door binnen de app eenmalig met elkaar te connecten. Vanaf nu werkt Phonebook eventuele wijzigingen in contactgegevens automatisch bij in de contactenlijsten van telefoons binnen je netwerk. Dit werkt beide kanten op, dus iedere Phonebook-gebruiker heeft altijd de laatst ingevulde gegevens van iedere connectie. Jouw gegevens zijn alleen zichtbaar voor gebruikers waarmee jij bent geconnect en je kiest zelf welke gegevens je wel of niet deelt.

Moderne Telefoongids
Phonebook is de moderne variant van de Telefoongids, die precies een jaar geleden voor het laatst is uitgegeven. Mede oprichter Arjan Soer: "De Telefoongids is in de huidige tijd met mobiele nummers een volledig achterhaald product, maar in die tijd was het een geweldig gestructureerde en handige database. Iedereen zorgde er zelf voor, dat je er met de juiste gegevens in stond. Je kon er op vertrouwen". Op deze basis heeft Phonebook een moderne variant gemaakt. "Ook bij ons zorgt de gebruiker er zelf voor dat de gegevens kloppen. Het verschil is dat tegenwoordig privacy heel belangrijk is en gebruikers elkaar bij ons toestemming moeten geven om toegang te kunnen krijgen tot de gegevens".

Geen vervuilde contactenlijst meer
Oprichter Willem Klaassen is trots op het resultaat: “Een vervuilde contactenlijst is een herkenbaar probleem voor velen; je telefoon vol met gegevens die niet meer kloppen of dubbel zijn ingevoerd. Het idee voor de app ontstond toen ik het zoveelste WhatsApp-bericht kreeg met “Hey, ik heb een nieuw telefoonnummer”. Na maanden ontwikkeling hebben wij een app die dit probleem oplost!”

Ook voor bedrijven
Willem Klaassen: "Op dit moment zijn we bezig met de mogelijkheid om bedrijven op te kunnen nemen in onze database. Die contactgegevens zullen na verificatie ervan wel altijd beschikbaar zijn in onze applicatie. We willen het vinden van gegevens van bedrijven weer simpel maken, zonder ingewikkelde algoritmes en 'slimme maniertjes' om boven aan een zoekopdracht te komen".

Prijs en beschikbaarheid
Phonebook is nu nog gratis te downloaden in de Apple App Store en de Google Play Store. Kijk voor meer informatie op Phonebook.nl

swiper