The VR Room heeft zijn hoofdvestiging in Utrecht en die in Amsterdam uitgebreid met een VR Escape Room waar je het universum van Assassin's Creed Origins kunt betreden in VR. Vanaf 13 mei wordt er ook een tweede titel aangeboden: Beyond Medusa’s Gate. Ook kun je er VR Lasergamen.

The VR Room heeft zijn omvangrijke hoofdvestiging in Utrecht uitgebreid met een spannende VR Escape Room en ook The VR Room in Amsterdam heeft een spectaculaire virtual reality escape room verwelkomd. Op beide locaties kun je het universum van Assassin's Creed Origins betreden in VR en vanaf 13 mei wordt er ook een tweede titel aangeboden die in het teken staat van de immens populaire franchise. De games zijn speciaal ontwikkeld voor virtual reality escape rooms door Ubisoft, de officiële partner.

Universum van AC Origins in Utrecht en Amsterdam
The VR Room geeft een unieke mooie twist aan de conventionele escape room. Op beide locaties is Escape the Lost Pyramid speelbaar. In deze game wanen twee tot vier spelers zich in het wonderbaarlijke universum van Assassin’s Creed Origins en hebben zij 60 minuten de tijd om een weg uit The Lost Pyramid te vinden. Zij gaan op avontuur in het oude Egypte om te onderzoeken waarom een specifieke expeditie nooit succesvol is voltooid.

Beyond Medusa's Gate
Bovendien wordt het aanbod van VR Escape Room op 13 mei in beide steden uitgebreid met Beyond Medusa’s Gate. Deze game is ontworpen voor de doorgewinterde escaper en laat de speler het oude Griekenland uit Assassin’s Creed Odyssey ervaren: ontsnap uit een gigantische grot en wees de mythische Medusa te slim af.

VR Lasergamen
Vorig jaar introduceerde The VR Room een volledig nieuwe manier van lasergamen in Nederland: VR Lasergamen. Waar lasergamen normaal gesproken plaatsvindt in ingerichte ruimtes, speelt de VR-variant zich af op een paar vierkante meters en nemen drie spelers het op tegen drie (3v3) andere spelers in dezelfde virtuele wereld. Iedere speler wordt uitgerust met een VR-headset, een robuust wapen en een speciaal vest, waarmee hij daadwerkelijk impact voelt als hij wordt beschoten. Daarnaast kan de speler dekking zoeken achter een fysieke toren om interactie met de ‘echte’ wereld te versterken.

Snelle groei The VR Room
Wouter van den Bijgaart, oprichter van The VR Room: "We zijn binnen een korte tijd gigantisch gegroeid en we zien dat de interesse in virtual reality toeneemt. Vorig jaar hadden we met VR Lasergamen een primeur te pakken in Nederland en nu willen we ons aanbod met virtual reality escape rooms verbreden. We willen meer mensen de kans geven om virtual reality te beleven op een manier die thuis onmogelijk is en daarom breiden we onze vestigingen in Utrecht en Amsterdam uit. Er komt nog meer aan, maar daar laten we binnenkort meer over los.’’