Met de update FRITZ!OS 7.10 brengt AVM meer performance en gemak voor wifi-, mesh-, smarthome- en VPN-verbindingen.

AVM maakt bekend dat FRITZ!OS 7.10 nu beschikbaar is voor de FRITZ!Box 7590, de FRITZ!Box 4040 en de FRITZ!Repeater 1750E. Via de gebruikersinterface kunnen gebruikers met één klik de update gratis installeren. De nieuwe versie biedt meer dan vijftig updates en verbeteringen op het gebied van internet, wifi, Mesh, telefonie en smarthome. Ook brengt de update verschillende nieuwe systeemfuncties met zich mee en tilt de nieuwe versie de FRITZ!-producten naar een up-to-date, veilig niveau.

Meer updates voor andere FRITZ!-producten
Daarnaast adviseert AVM alle gebruikers om de FRITZ!Box Mesh Overview (fritz.box/HomeNet/Mesh) te controleren op updates voor andere FRITZ!-producten, zoals repeaters en powerline-producten. Is er een update beschikbaar? Dan is deze te zien in de interface onder de afbeelding van het product. Na één klik start de update automatisch. Vanaf FRITZ!OS 7 wordt gebruikers via het menu gevraagd hun FRITZ!-producten in de Mesh, WiFi of de FRITZ!Box te integreren. Het FRITZ! Mesh-symbool toont de gebruikers alle Mesh-mogelijkheden. De nieuwe FRITZ!OS wordt geleidelijk uitgerold naar de andere FRITZ!-producten.

Verbeteringen en nieuwe systeemfuncties
• Stabiele verbinding met hoge datadoorvoer voor draadloze apparaten, zoals smartphones, die de 11v-/k-standaarden ondersteunen.
• Gebruikers activeren eenvoudig de Mesh-functies om een groter bereik van hun bestaande FRITZ!-producten te creëren.
• FRITZ!OS 7.10 vergroot de performance van de Mesh WiFi van FRITZ!. Naast de bekende technologie, zoals band steering, is het FRITZ! Mesh-systeem nu in staat tot active steering van draadloze LAN-apparaten tussen de FRITZ!Box-, FRITZ!Repeater- en FRITZ!Powerline-/WLAN-producten (access point steering / Mesh WiFi steering).
• Repeaters en powerline-producten zijn nu met één druk op de knop te integreren in het FRITZ! Mesh-systeem.
• Een duidelijker Mesh-netwerk door een gedetailleerd overzicht te verschaffen van elk individueel apparaat, inclusief de verbindingssnelheid en -kwaliteit. Op de Mesh Overview-pagina van de FRITZ!Box zien gebruikers welke FRITZ!Repeater en FRITZ!Powerline-apparaten nog niet op het Mesh-netwerk zijn aangesloten.

Nieuwe Mesh-functies
Gebruikers die een tweede FRITZ!Box hebben aangesloten op hun thuisnetwerk, krijgen toegang tot nieuwe mogelijkheden op het gebied van Mesh-telefonie. Alle FRITZ!Boxen in het Mesh-netwerk van FRITZ!OS 7.10 beschikken namelijk over een gezamenlijk, centraal telefoonboek. Meer weten over Mesh-WiFi? Ga naar https://nl.avm.de/mesh/.

MyFRITZ! – rapportages en informatie over het thuisnetwerk
De update maakt het nog makkelijker voor FRITZ!Box-gebruikers om op de hoogte te blijven van gebeurtenissen in hun thuisnetwerk. Als er een e-mailadres voor de MyFRITZ!-dienst is opgegeven bij het installeren van de FRITZ!Box, stuurt de FRITZ!Box vanaf FRITZ!OS 7.10 automatisch belangrijke informatie naar dat adres. Gebruikers ontvangen bijvoorbeeld informatie over de beschikbaarheid van nieuwe FRITZ!OS-versies of wanneer iemand van buiten het thuisnetwerk inlogt in de FRITZ!Box-gebruikersinterface. Ook kan de gebruiker desgewenst zijn (vergeten) wachtwoord opvragen.

Nieuwe functies voor FRITZ!Fon en draadloze gastentoegang
Voor gasten is het nog eenvoudiger om zich te registreren voor de FRITZ!-hotspot. De FRITZ!Fon-display beschikt nu over een QR-code die snel inloggen op het wifinetwerk mogelijk maakt. Muziek uit de mediaspeler, die wordt afgespeeld op de FRITZ!Fon, is nu vooruit of terug te spoelen en telefoonnummers kunnen met de nieuwe versie van FRITZ!OS rechtstreeks via de FRITZ!Fon geblokkeerd worden. Daarnaast zijn smarthome-apparaten, zoals de FRITZ!DECT 200-contactdoos, als favoriet in te stellen op de FRITZ!Fon, waardoor gebruikers hun apparaten eenvoudig en snel bedienen via hun telefoon. FRITZ!OS 7.10 laat daarnaast veel meer apparaten toe op de FRITZ!-hotspot.

Geavanceerde VPN-functies en meer informatie over DSL
De nieuwe FRITZ!OS optimaliseert de Virtual Private Network-functies (VPN) van de FRITZ!Box. Het is vanaf nu mogelijk om VPN-verbindingen individuele namen te geven. Daarnaast biedt de FRITZ!Box nu de ‘Full Tunneling’-functie. Daarmee verloopt het volledige netwerkverkeer via de VPN-verbinding van de remote site. Met FRITZ!OS 7.10 is het verder mogelijk om een VPN-verbinding op te zetten van de ene FRITZ!Box naar een andere FRITZ!Box op de DS-Lite-verbinding (IPv6-adres naar extern, IPv4 alleen intern), die bereikbaar is via IPv4. Verder is de kabellengte tussen de FRITZ!Box en de exchange (DSLAM) op de DSL Overview-pagina te zien. FRITZ!OS 7.10 verbetert de verbindingsstabiliteit van alle FRITZ!Box-modellen voor VDSL.

FritzOS 7.10 logo