De Belgische start-up Cowboy presenteert vandaag zijn slimme elektrische fiets waarin slimme technologie gecombineerd is met een mooi ontwerp. De fiets is volgens Cowboy bedoeld voor de moderne urban forens.

De Cowboy is een slanke, lichte en wendbare elektrische fiets waarbij gebruik is gemaakt van hoogwaardige materialen en aangepaste montage. De fiets weegt slechts 16 kilo en heeft een lichte, compacte en verwisselbare batterij met een bereik van maximaal 70 kilometer. De fiets past zich meteen aan vanaf het moment dat de rijder start met trappen. Heeft de rijder meer kracht nodig? De automatische motorassistentie detecteert dat gelijk en past zich aan, zonder dat de rijder hoeft te schakelen. Door de geïntegreerde voor- en achterlichten valt de fiets goed op in het verkeer, terwijl het achterlicht tijdens het remmen feller licht geeft.

Connected op de fiets
De fiets wordt bestuurd via de Cowboy-app die beschikbaar is voor iOs en Android. De verbinding tussen de fiets en de app wordt tot stand gebracht via bluetooth, waardoor de eigenaar een veilige digitale sleutel heeft om de fiets te activeren. Een live dashboard houdt de rijder op de hoogte van de status van de rit op het gebied van snelheid, duur, afstand en batterijniveau. De app maakt het ook mogelijk om het voorlicht aan en uit te zetten en heeft een geïntegreerd navigatiesysteem. Als de fiets wordt gestolen, helpt de functie 'Find My Bike' in de app om het via GPS terug te vinden dankzij de ingebouwde SIM-kaart.

Cowboy-klantenservice 24/7 paraat
Cowboy-rijders hebben altijd toegang tot de klantenservice. Cowboy verkoopt rechtstreeks aan consumenten via cowboy.com, zonder tussenpersoon. Elke klant kan de fiets van tevoren testen en heeft de mogelijkheid om op elk gewenst moment rechtstreeks contact op te nemen met de Cowboy-klantenservice en om hulp te krijgen bij lokale servicestations. Het diagnostische systeem op afstand verzendt pushmeldingen via de app om de rijder attent te maken op onderhoudsvereisten, als bijvoorbeeld remblokken moeten worden vervangen of als de banden moeten worden geïnspecteerd.

Prijs en beschikbaarheid
Pre-orders vanuit Nederland worden vanaf vandaag geaccepteerd via de Cowboy website cowboy.com. Testritten zijn ook te boeken in Amsterdam, Den Haag, Groningen, Rotterdam en Utrecht. Cowboy rijdt naar de consument toe binnen het centrum van de betreffende stad. Daarbij biedt het bedrijf ook een netwerk aan service partners door het gehele land. Cowboy is te koop voor €1.990,-. Ten slotte onderzoekt Cowboy de mogelijkheden om een flagshipstore in Nederland te openen.

Technische specificaties Cowboy:

Gewicht: 16.1 kg totaal gewicht, inclusief batterij
Frame materiaal: Aluminium
Rijdershoogte: Een M/L frame size, geoptimaliseerd voor rijders tussen 170-195 cm
Banden: Op maat ontworpen Gravelking Panaracer-banden met een breedte van 42 mm
Remmen: Tektro hydraulische remschijven
Voorlicht: Geïntegreerd LED-voorlicht dat aan- en uitgezet kan worden via de app
Remlicht: Geïntegreerd LED-achterlicht dat intenser wordt bij vertragen en/of remmen
Garantie: 2 jaar
Range: tot 70 km autonomie
Batterij: 2.4 kg verwijderbare batterij. 360 Wh en 10.0 Ah
Mobiele app: iOS en Android. Veilige, digitale sleutel lock/unlock via persoonlijke app
Kleur: Mat zwart
Belt: Belt-drive systeem met een gear ratio van 3.1:1
Oplader: 100 W oplader met een oplaadtijd van 3.5 uur
Motor: Op maat gemaakte 30 Nm / 250 W motor, geïntegreerd in het achterwiel
Maximum snelheid: 25 km per uur

Over Cowboy
Cowboy werd in 2017 opgericht door Adrien Roose, Karim Slaoui en Tanguy Goretti. Het hoofdkantoor is gevestigd in Brussel, te België. Cowboy is winnaar van de Eurobike 2017, en heeft het Red-Dot bicycle design award 2018 en de Red-Dot “Best of the Best” award voor het prototype van het 2019-model in de wacht gesleept.

Transparent