Naast de P30 en P30 Pro introduceert Huawei nu ook de P30 lite met een 48MP AI triple-lens camera met ultra groothoeklens en een mooie prijs.

Na de lancering van de P30 en P30 Pro maakt Huawei vandaag de P30 Series compleet met de introductie van de P30 lite. Het toestel is uitgerust met een door AI ondersteunde triple-lens camera inclusief 8MP ultra groothoeklens, een 6,15inch fullview-scherm, 4GB RAM en een 3340mAh batterij.

Design, prestaties en scherm
De HUAWEI P30 lite heeft een slank 3D-gebogen ontwerp en als het om prestaties gaat, staat de P30 lite volgens Huawei z’n mannetje: met 4GB RAM en een octa-core Kirin 710-processor draaien ook zware apps soepeltjes. De smartphone heeft 128GB opslag en is uitgerust met een stevige 3340 mAh batterij en Quick Charge. Dankzij AI is de P30 lite ook nog eens extra zuinig op z’n energie, waardoor de telefoon lang meegaat.
De nieuwste smartphone van Huawei beschikt over een 6,15inch fullview-scherm met een resolutie van 2312x1080 pixels (FHD+). Met een beeldverhouding van 19,3:9 biedt het fullview-scherm een ​​breder perspectief, verpakt in een slanke vorm. In het scherm zit de Huawei Dewdrop Notch, een minimale, onopvallende inkeping waarin de camera aan de voorkant is ondergebracht. De selfie-camera ondersteunt snelle en eenvoudige gezichtsherkenning die de telefoon ontgrendelt in minder dan een milliseconde.

Camera's op de achterkant
Aan de achterkant is de Huawei P30 lite uitgerust met een high-definition 48MP (f/1.8) groothoeklens, een 8MP ultragroothoeklens (f/2.4) en een 2MP bokeh-lens, waarbij het beeld op de achtergrond vervaagt wordt. Hiermee kan de P30 lite gedetailleerde foto's, 120° groothoekfoto's en portretten met mooie bokeh-effecten maken. De Huawei P30 lite heeft ook de Handheld Super Night mode, die AI-beeldstabilisatie gebruikt. Hiermee wordt bij weinig licht de fotografie verbeterd door meerdere frames en lange belichting te combineren, zodat foto's prachtige kleuren en helderheid hebben.
Walter Ji, president van Huawei's consumentendivisie in West-Europa: "Vorig jaar lanceerden we als eerste een triple-lens camera met ultra groothoeklens op onze vlaggenschip-toestellen. Nu is ook de HUAWEI P30 lite daarmee uitgerust. Dit is onze volgende stap om de best mogelijke camera-ervaring voor iedereen toegankelijk te maken."

Prijs, kleur en beschikbaarheid
De HUAWEI P30 lite is beschikbaar in de kleuren Peacock Blue, Pearl White en Midnight Black voor de adviesprijs van € 369,-. Het toestel is vanaf 22 april te bestellen met tijdelijk als aanbieding de Huawei FreeBuds Lite earphones t.w.v. € 119,-. Vanaf 10 mei is de Huawei P30 lite beschikbaar bij alle vaste verkooppunten.