Microsoft gaat een goedkopere versie van de Xbox One S aanbieden zonder diskdrive. Dat betekent dus dat je de games alleen digitaal kunt kopen en dat deze Xbox-versie wel goedkoper is.

Al geruime tijd zingt het rond dat Microsoft een goedkopere versie van de Xbox One S gaat aanbieden. Volgens WinFuture is er nu meer over bekend, zowel de prijs als de datum vanaf wanneer hij beschikbaar is: de Xbox One S zonder diskdrive gaat € 229,99 kosten. En over minder dan een maand zou hij beschikbaar moeten zijn: 7 mei. De verwachting is dat Microsoft hierover morgen meer duidelijkheid verschaft, net zoals over het gerucht dat op deze console Minecraft, Sea of Thieves en Forza Horizon 3 al geïnstalleerd staan. Andere games zul je dus digitaal moeten aanschaffen in de Microsoft Store. Verder lijkt deze versie veel op die van de 'normale' Xbox One S, alleen dan dus zonder diskdrive. En heeft hij ook een hardeschijf van 1 Terabyte en krijg je een draadloze (witte) controller erbij.

Goedkoopste console
Met een prijs van € 229,99 voor deze versie van de Xbox One S zet Microsoft een prijs neer die flink lager is dan die van andere spelconsoles. Zo hangt aan de Nintendo Switch een adviesprijskaartje van € 319,- en ben je voor de goedkoopste PlayStation ook al snel € 300,- kwijt.