Disney start zijn eigen streamingdienst in november in de Verenigde Staten: Disney+. Grote vraag is wanneer het in Nederland beschikbaar is.

Tijdens een persconferentie maakte Disney de lancering van zijn streamingdienst bekend: Disney+. Vanaf 12 november is hij beschikbaar in de VS. Deze verschijnt in Europa niet eerder dan ergens in 2020 waarschijnlijk, maar of deze Netflix-concurrent dan ook in Nederland beschikbaar is?

Disney+: films en series
Net als concurrent Netflix heeft Disney de beschikking over heel veel films en series. Zo heeft het de rechten op alle films van Marvel, Star Wars, Pixar en Pirates of the Carribean en dankzij tv-zender Disney Channel beschikt het bovendien over veel afleveringen van The Simpsons en Hannah Montana. Deze zijn nu nog bij andere diensten te zien, maar de verwachting is dat veel contracten hiervan niet verlengd worden. Disney gaat natuurlijk door met het maken van eigen films en series maken, zoals Star wars-series The Mandalorian en The Clone Wars.

Prijs en beschikbaarheid
In de VS zal de abonnementsprijs 7 dollar (circa 6,20 euro) per maand zijn of 70 dollar per jaar. Een opvallende prijs, want in de VS is dat iets meer dan de helft van de prijs voor Netflix. Anderzijds zal Disney ook wel moeten, want Netflix heeft al een flink marktaandeel te pakken. Waarschijnlijk zal Disney+ ook in Nederland beschikbaar komen, maar we zullen nog wel zeker tot volgend jaar moeten wachten.