Acer heeft in New York de dunne en lichte TravelMate P6-serie aangekondigd, zoals de TravelMate P614-51 bedoeld voor gebruik onderweg.

Tijdens het next@acer-event in New York kondigt Acer weer volop nieuwe producten aan die in de loop van het jaar verkrijgbaar zijn. In dit artikel belichten we de TravelMate P614-51.

Acer TravelMate P614-51
De Acer TravelMate P614-51 is om meerdere redenen bedoeld voor (zakelijke) gebruikers die veel onderweg zijn. Dankzij een gewicht van slechts 1,1 kg en een dikte van slechts 16,6 mm is de TravelMate makkelijk mee te nemen. Vergeleken met andere notebooks heeft de Acer TravelMate P614-51 een hoogwaardige behuizing van magnesium-aluminiumlegering die sterker en lichter is dan standaard aluminiumlegeringen van dezelfde dikte. Ook geeft het de laptop een strak vormgegeven, moderne uitstraling. Verder beschikt de Acer TravelMate P614-51 over een 14inch full-hd (1920 x 1080) IPS-scherm waarop je prima kunt werken: het geeft kleuren accuraat weer en heeft een kijkhoek van 170 graden. Met het volledige toetsenbord met backlight is het comfortabel typen en kunnen reizigers ook werken op plekken waar weinig licht is, zoals in het vliegtuig of de trein. Een schadebestendig, ultraresponsief touchpad van Corning Gorilla Glass NBT maakt nauwkeurige bediening en swipen mogelijk. Corning Gorilla Glass is harder, krasbestendiger en gemakkelijker schoon te maken dan het kunststof in traditionele touchpads. De TravelMate P614-51 is Skype voor Bedrijven-gecertificeerd en maakt heldere videogesprekken mogelijk. De vier microfoons pikken stemmen op tot op een afstand van twee meter.

Batterijduur
Dankzij de batterijduur tot 20 uur kunnen zakelijke gebruikers (maar natuurlijk ook consumenten) productief blijven tijdens transcontinentale vluchten of op reis twee volle dagen werken zonder de batterij te hoeven opladen. Deze dunne, lichte en duurzame zakelijke Windows 10 Pro notebook is bovendien in minder dan 45 minuten tot 50% opgeladen. Verder is deze nieuwe notebook uitgerust met een processor tot Intel Core i7-processor van de 8e generatie, tot 24GB aan DDR4-geheugen, tot NVIDIA GeForce MX250-graphics en een PCIe-ssd tot 512 GB die gebruikmaakt van NVMe-technologie voor het razendsnel bewerken van grote spreadsheets en het maken van presentaties. Informatie delen en samenwerken is op de TravelMate P614-51 een fluitje van een cent dankzij het design met 180-graden scharnier, waardoor het apparaat helemaal plat kan worden neergelegd zodat het scherm voor iedereen goed te zien is. Verder houdt dit notebook gegevens veilig met biometrische vingerafdrukverificatie en een IR-camera met Windows Hello.

Volledige connectiviteit
Met deze laptop profiteer je van een betrouwbare, snelle draadloze verbinding met 4G LTE met eSim en 2x2 MU-MIMO-technologie. Met Intel Thunderbolt 3 worden gegevens razendsnel (tot 40 Gbps) overgebracht naar aangesloten usb-C-apparaten. Via een kabel tussen de usb-3.1 C-poort van de tweede generatie en een Thunderbolt 3-apparaat kunnen gebruikers vier keer zo snel gegevens binnenhalen en gebruikmaken van een twee keer zo hoge videobandbreedte als met andere poorten. Ook ondersteunt het apparaat tot 8K-schermen, die via dezelfde kabel van stroom worden voorzien. De overige poorten omvatten lezers voor micro-sd-kaarten en smartcards. Voor het uitwisselen van content of het doen van mobiele betalingen kan gebruik worden gemaakt van NFC4 (Near Field Communication). Met een optioneel Acer USB Type-C Dock II kan de werkruimte via een usb-C-poort worden uitgebreid. Ook kan hiermee worden voorzien in de productiviteitsbehoeften aan 4K UHD-video, gegevens en een bedraad netwerk, terwijl de notebook van stroom wordt voorzien. Daarnaast maakt de dock usb 3.1 Type A- en Type C-verbindingen, DisplayPort, HDMI, in- en uitgangsopties voor geluid en ondersteuning van maximaal drie 4K-schermen mogelijk.

Prijzen en beschikbaarheid
De Acer TravelMate P614-51 is vanaf juni beschikbaar in de Benelux voor prijzen vanaf € 1.249,-.

Acer TravelMate P6 van boven