In Nederland is 70% van de woningen uitgerust met een rookmelder, maar slechts 45% werkt naar behoren. De Netatmo Intelligente Rookmelder heeft een 85dB alarm en stuurt meteen een melding naar je smartphone.

Jaarlijks worden er in Nederland 100.000 huishoudelijke branden gemeld bij de brandweer. Dit betekent dat 1 op de 67 huizen elk jaar wordt getroffen door een brand, waarvan 47 van deze branden fataal zijn. Het installeren van een betrouwbare, efficiënte slimme rookmelder is van belang zodat je snel gewaarschuwd wordt en zo een brand kan voorkomen. Omdat het minder dan 30 seconden duurt voordat een kleine vlam in een grote brand verandert, is de reactietijd cruciaal. Daarom is een slimme rookmelder de beste manier om een huis te beschermen.

Reageer sneller door real-time meldingen
Veel Nederlandse huizen hebben een reguliere rookmelder. Voor de beste en snelste reactietijd heeft de Netatmo Intelligente Rookmelder een 85dB alarm en stuurt het een real-time melding naar de smartphone van de gebruiker. Het geeft ook aan in welke kamer rook wordt gedetecteerd. Zo krijgen huiseigenaren ook een alert als ze niet thuis zijn. Met deze functie kunnen gebruikers meteen actie ondernemen en de brandweer bellen voordat hun huis verwoest wordt.

Bescherm jouw huis tegen vuur voor 10 jaar
De Intelligente Rookmelder heeft een batterij die tien jaar mee gaat. De gebruiker krijgt een notificatie om de rookmelder te vervangen voor het einde van de levensduur. De Intelligente Rookmelder heeft ook een zelftestfunctie; het controleert of de rooksensor, de batterij en de wifiverbinding naar behoren werken en waarschuwt de gebruiker wanneer dat nodig is.

Compatibiliteit met HomeKit en IFTTT
De Intelligente Rookmelder van Netatmo is compatibel met HomeKit van Apple en kan met spraak worden beheerd. Gebruikers vragen eenvoudig aan Siri of er rook in hun huis is of dat de batterijen goed werken. De rookmelder is ook compatibel met IFTTT, zodat je de Netatmo Intelligente Rookmelder kunt verbinden met andere aangesloten apparaten en aangepaste scenario’s maken. Ook kun je bijvoorbeeld slimme verlichting aan de rookmelder koppelen om van kleur te veranderen in geval van een brand en de familie waarschuwen snel het huis te verlaten.
De Netatmo Security-app is gratis te downloaden en compatibel met iPhones en iPads van iOS 10 en Android-smartphones en -tablets vanaf Android 5.0. The Netatmo Webapp is beschikbaar op Mac en pc.

Prijs en beschikbaarheid
De adviesverkoopprijs van Netatmo’s Intelligente Rookmelder is € 99,99. Het product product is te koop via de website van Netatmo en bij Coolblue, Bol.com, 50Five, Camera Nu, BCC, van den Borre, Media Markt NL en Smixs.

Smoke Alarm iPhone WEB