AOC komt met twee nieuwe monitoren ontworpen door Studio Porsche: de U32U1 voor de zakelijke gebruiker en de AOC Q27T1 voor de consument die van design houdt, deze laatste bespreken we.

"Ontwerp door Studio F. A. Porsche" staat wereldwijd synoniem voor verfijnd productontwerp. Aangezien monitoren vaak een opvallende plek innemen, is design voor sommigen ook een (belangrijke) factor om rekening mee te houden. Om juist die mensen aan te spreken, heeft monitorenspecialist twee nieuwe displays laten ontwerpen door het designbureau Studio F.A. Porsche. Dat is de voor de zakelijke gebruiker de Red Dot Design Award winnende U32U1, een 31,5inch (80 cm) monitor met 4K-resolutie, een frameloos design en een metalen in hoogte verstelbaar standaard. De Q27T1, een 27inch (68,6 cm) QHD-monitor is volgens AOC voor de ontwerpbewuste thuisgebruiker.

AOC Q27T1
De Q27T1 beschikt over een 27inch QHD (2560 x 1440 pixels) IPS-display en 90% van NTSC kleurengamma. Het mooie frameloos design aan drie kanten valt zeker op, zoals ik afgelopen zaterdag in madrid mocht aanschouwen. Nog opvallender is de asymmetrische metalen standaard die het design van zijn voorgangers voortzet. Het maakt niet alleen indruk met zijn onderscheidende ontwerp, maar verrast ook met de manier waarop het de krachtverdeling binnen de monitor volgt om het gewicht van de monitor perfect te balanceren. Als de monitor voor review ter beschikking komt, vind je vrij snel daarna de review op deze site.

Prijs en beschikbaarheid

AOC’s Q27T1 is beschikbaar in juli 2019 met een adviesprijs van € 309,-.

beeld van studio check