De Oostenrijkse slimme-slotenfabrikant Nuki gaat samenwerken met Olisto, een app die slimme apparaten met elkaar verbindt.

Met het slimme slot van Nuki kun je je voordeur ontgrendelen en vergrendelen van waar dan ook. Zo geef je toegang tot je huis aan familie, vrienden of services zoals schoonmaakdiensten, thuisverplegers of tuinarchitecten. Hiermee krijg je meer comfort zonder de veiligheid van je huis in het gedrang te brengen. Olisto is een IoT-softwarebedrijf dat slimme apparaten en diensten met elkaar verbindt en werkt al samen met meer dan 60 aangesloten merken als Bosch Siemens, Philips Hue, Sonos, Nest en Toon. Dankzij de samenwerking van Nuki en Olisto heb je nu nóg meer opties om je huis slimmer te maken en creëer jij zelf de regels: dankzij Nuki en Olisto kun je op een eenvoudige manier je huis helemaal slim maken volgens een geautomatiseerd principe en de app is bovendien gebruiksvriendelijk.

Als-dan
Olisto wil zoveel mogelijk slimme apparaten, diensten en apps verbinden en laten samenwerken volgens een geautomatiseerd ‘als-dan’-principe. Zo kan je bijvoorbeeld aan je Google Home vragen om je Nuki slot dubbel te vergrendelen wanneer je naar bed gaat. Het Nederlandse Olisto werkt op basis van het ‘als-dan’-principe, ook wel een Trigg genoemd. Dit principe staat al langer bekend als IFTTT (If This Then That), maar voor IFTTT is er nogal wat technische kennis nodig om meerdere apparaten op een juiste manier met elkaar te kunnen koppelen. Olisto maakt die koppeling tussen meerdere toestellen mogelijk, op een eenvoudige manier. De geautomatiseerde acties (Triggs) vinden vervolgens real-time plaats.

Toepassingen
Nuki en Olisto zullen je leven er een stuk makkelijker op maken. De automatisatie van Olisto zorgt ervoor dat je niet aan honderd-en-één dingen moet denken voor je gaat slapen, Olisto denkt hier aan voor jou. Je deur vanop afstand op slot doen is slechts één toepassing. Maar Olisto en Nuki kunnen zoveel meer. Er is een oneindigheid aan toepassingen mogelijk:

- Huis op slot: vergrendel de voordeur wanneer er niemand meer thuis is
- Welterusten Google: vertel Google Home dat het bedtijd is door alle lichten uit te schakelen en je Nuki slot dubbel te vergrendelen
- Welkom thuis: ontgrendel je deur bij thuiskomst, bijvoorbeeld op weekdagen tussen 6 en 7.

Nuki en Olisto