Het Chinese merk Xiaomi komt officieel naar de Benelux, o.a. met de MI9 en de Redmi Note7. In 2018 was het nummer 4 wereldwijd op smartphonegebied, maar Xiaomi verkoopt veel meer producten zoals tablets, laptops en robotstofzuigers.

In de Benelux kon je al langer producten van Xiaomi verkrijgen, maar vanaf nu zijn ze ook 'officieel' te koop. Tijdens een presentatie maakte Xiaomi ook bekend dat er binnenkort ook fysieke winkels worden geopend. Vorig jaar verkocht het Chinese Xiaomi meer dan honderd miljoen smartphones en zijn in hun thuisland zelfs succesvoller dan Samsung en Apple. Dat komt (vooral) door de heel goede prijs-kwaliteitsverhouding. Het bedrijf zegt de nettowinstmarge onder de 5% te willen houden, om het marktaandeel zo groot mogelijk te krijgen en om een zo laag mogelijke prijs voor de consumenten te bewerkstelligen.

MI9 en Redmi Note7
Dat laat Xiaomi zien met hun prijs voor hun high-end model Mi 9: naast een mooi 6,4inch scherm, heel snelle Snapdragon 855-chip, triple camera met 48MP, 2x optische zoom met 12 MP en een met 16MP ultrawide lens betaal je voor de versie met 6GB RAM EN 64GB opslag € 449,-, de uitvoering met 128 GB kost € 499,-. Vergelijk je dat met high-end toestellen van andere aanbieders, dan ben je daar honderden euro's duurder uit.
Xiaomi komt ook met de Redmi Note7, een 6,3inch smartphone met o.a. een batterij van 4000 mAh, usb-c, een hoofdtelefoonaansluiting, 3GB RAM en 32 GB opslag, en de 48MP camera en 5MP camera kost € 199,-. De uitvoering met 4GB RAM en 64GB opslag kost € 229 euro. Binnenkort lees je de reviews van deze toestellen op deze site. (tekst gaat verder onder beeld).

best of benelux artikel

Tot slot: net als meer Chinese merken vergelijkt Xiaomi ook graag de prijzen en specificaties van zijn toestellen met die van de concurrentie. Hier zie je daar een mooi voorbeeld van:

Note7 in artikel