Met de Galaxy A70 lanceert Samsung een smartphone met een 6,7inch groot Infinity-U-scherm, het grootste scherm in de Galaxy A-serie. Verder is hij o.a. voorzien van 6GB RAM, een verbeterde drievoudige camera en krachtige batterij.

Samsung introduceert met de Galaxy A70 een nieuwe smartphone, waarvan we hier een aantal opvallende eigenschappen vermelden (onderaan het artikel vind je meer specificaties). Zo beschikt hij met het 6,7inch Infinity-U-display (1080x2400 pixels) over het grootste scherm in het Galaxy A-portfolio tot nu toe en een displayverhouding van 20:9. Ook heeft hij een snelle processor, is het interne geheugen standaard 128GB en uitbreidbaar tot 512GB met een micro-sd-kaart en heeft hij met minimaal 6GB een ruime hoeveelheid werkgeheugen.

Camera's
Met de verbeterde, drievoudige camera van de Galaxy A70 en 32 megapixel hoge-resolutie lens aan de voor- en achterkant zul je goede foto's maken. Met de dieptelens pas je de scherptediepte aan en zo kun je ook nadat je de foto gemaakt hebt, de foto nog scherpstellen of elementen uit het beeld accentueren. De 8 MP Ultra Wide Lens zorgt voor foto's met dezelfde kijkhoek als het menselijk oog. De Scene Optimizer in de Galaxy A70 herkent 20 scènes en verbetert ze automatisch, zodat je het zoveel mogelijk het beste haalt uit iedere foto. Handig is de Foutdetectie die oneffenheden automatisch herkent voordat je op de knop klikt.

Batterij en vingerafdrukscanner
De Galaxy A70 is uitgerust met een krachtige 4.500 mAh-batterij, ruim voldoende voor een hele dag met deze smartphone van alles te doen. Bovendien ben je met Super-Fast Charging op 25 W binnen no-time weer online. Door de nieuwe intuïtieve plek van de vingerafdrukscanner op het scherm van de Galaxy A70 hoef je je vinger niet te verplaatsen om toegang te krijgen tot je telefoon. In combinatie met Samsung Pass log je bovendien gemakkelijk en veilig met je vingerafdruk in op websites en apps, hier zorgt Samsungs beveiligingsplatform Knox voor.

Galaxy-ervaring
De Galaxy A70 gebruikt One UI om productiviteit en focus te stimuleren. One Handed Navigation zorgt er bijvoorbeeld voor dat je je smartphone eenvoudig met één hand bedient. Als je ’s avonds in bed de tijd wilt checken op een zacht verlicht scherm, schakel je de Nachtmodus van One UI in en als je meer controle wilt over je schermtijd schakel je de App Timer in. Uiteraard kun je op de Galaxy A70 ook gebruikmaken van Samsung Health en Bixby.
"Mensen gebruiken hun smartphones om hun ervaringen te delen en willen altijd verbonden zijn", zegt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile bij Samsung Nederland. “Om aan de behoeften van deze opkomende generatie te voldoen, hebben we de nieuwe Galaxy A70 gemaakt. Hij is ontworpen voor de manier waarop mensen nu verbinding maken."

Prijs en beschikbaarheid
De Galaxy A70 is vanaf medio april verkrijgbaar in de vier kleuren koraal, blauw, zwart en wit voor een verkoopadviesprijs van € 399,-.

Samsung Galaxy A70 productspecificaties
Display 6.7” FHD+ (1080x2400)
Super AMOLED
Infinity-U Display
Camera Achterkant Main: 32MP, F1.7
Ultra Wide: 8MP, F2.2 (123°)
Depth: 5MP, F2.2
Voorkant Selfie: 32MP, F2.0
Afmetingen 164.3 x 76.7 x 7.9mm
Processor Octa Core, (Dual 2.0GHz + Hexa 1.7GHz)
Werkgeheugen 6 GB / 8 GB RAM
Opslaggeheugen 128 GB
Micro-sd-kaart (up to 512 GB)
SIM-kaart Dual SIM (3 slot)
Batterij 4,500 mAh
Super Fast Charging
OS Android 9.0 (Pie)
Biometric Vingerafdrukscanner en gezichtsherkenning
Kleuren Koraal, blauw, zwart en wit
Design 3D GlassticGalaxy A70 Product KV artikel en in artikel