Met de Nighthawk Tri-band AX12 12-Stream Wi-Fi 6 Router (RAX200) introduceert Netgear een Wi-Fi 6 router die drie banden gebruikt met een gecombineerde wifisnelheid van 10,8 Gbps.

Veel huishoudens hebben steeds meer apparaten die met het internet verbonden zijn. Deze willen allemaal graag zoveel mogelijk internetbandbreedte hebben, maar dat kan wellicht een probleem worden qua snelheid en stabiliteit. Experts voorspellen dat het totale aantal aangesloten apparaten wereldwijd zal groeien tot 50 miljard in 2020, omdat mensen thuis steeds meer slimme apparaten gebruiken, van stemassistenten tot verbonden luidsprekers, beveiligingscamera's, thermostaten en nog veel meer. Er wordt ook verwacht dat bijna 45 miljoen mensen in de VS uitsluitend zullen gaan vertrouwen op internetvideostreaming om hun kabeltelevisie te vervangen, waardoor er nog meer zal worden gevraagd van het toch al zwaarbelaste wifinetwerk in huis.
Wi-Fi 6 (ook bekend onder de naam 802.11ax) moet hiervoor de oplossing worden; wil je meer hierover weten, lees dan PC-Active 305 die vanaf 29 maart verkrijgbaar is.

Netgear Nighthawk Tri-band AX12 (RAX200)
Netgear kondigt alvast de Nighthawk Tri-band AX12 (RAX200) aan, een krachtige wifi 6-router die drie banden gebruikt met een gecombineerde wifi-snelheid van 10,8 Gbps. Tri-Band wifi biedt een extra wifiband om netwerkopstoppingen te verminderen en tegelijkertijd een betere verbinding op meerdere apparaten te bieden. De nieuwste Wi-Fi 6-technologie biedt vier keer de gegevenscapaciteit ten opzichte van de vorige generatie wifirouters (802.11ac), ook bekend als Wi-Fi 5.
Met de Nighthawk AX12 Tri-band Wi-Fi 6-router kunnen huishoudens een gecombineerde bandbreedte van 10,8 Gbps verwachten voor al hun netwerkbehoeften: van gelijktijdige 4K/8K UHD-videostreaming tot gaming en andere activiteiten met een hoge bandbreedte. Met één wifinaam voor alle drie de banden, dirigeert de Nighthawk RAX200 met behulp van Smart Connect-technologie alle aangesloten apparaten volgens Netgear op intelligente wijze naar de juiste wifiband op basis van de snelheid van het apparaat, zodat de beschikbare bandbreedte optimaal wordt benut.

Verhoogde capaciteit voor het Slimme Huis
Met de krachtige 1,8GHz quadcore-processor en ondersteuning voor multi-gig internetverbindingen, faciliteert de Nighthawk Tri-band AX12-router de toenemende internetsnelheden die nodig zijn in onze huishoudens. De Nighthawk Tri-band AX12 zorgt voor hogere snelheden en is voorbereid op de nieuwste wifitechnologie van de nabije toekomst, Wi-Fi 6, die door computers, mobiele apparaten en IoT-apparaten gebruikt zal gaan worden. Tegelijkertijd blijven al je bestaande wifi-apparaten ondersteund. De Nighthawk Tri-band AX12 kan meer dan één gigabit aan doorvoer leveren naar mobiele apparaten die 160 MHz bandbreedte ondersteunen.

Bekroond industrieel ontwerp
Het next-gen Nighthawk Tri-band AX12 Wi-Fi 6 routerontwerp heeft acht (8) krachtige antennes onder de 'motorkap'. De antennes zijn optimaal gepositioneerd voor de beste wifiprestaties en bieden een sterke en betrouwbare wifidekking in een gestroomlijnd en functioneel ontwerp. De Nighthawk Tri-band AX12 heeft onder meer de volgende specificaties en functionaliteiten:
• Snelste wifi met tot 10.8Gbps aan gecombineerde draadloze snelheid: 12-Stream Tri-band Wi-Fi met gecombineerde draadloze snelheden tot 10.8Gbps (1.2 + 4.8 + 4.8Gbps).
• 12-Streams Tri-band wifi: acht streams van 5GHz en vier streams van 2.4GHz zorgen voor meer beschikbare bandbreedte en minder opstoppingen voor alle apparaten op het wifinetwerk.
• Smart Connect: selecteert op een intelligente manier de snelste wifiband voor elke apparaatverbinding. Eén wifinaam voor het hele huis.
• Nighthawk App: stel eenvoudig je router in en haal meer uit je wifinetwerk. Inclusief externe toegang om het netwerk van buiten het huis te beheren.
• Een krachtige, voor Wi-Fi 6 geoptimaliseerde processor: de 64bit 1.8GHz quadcore-processor zorgt voor soepele 4K UHD-streaming & gaming – ideaal voor Gigabit-internetsnelheden.
• Multi-Gig Ethernetpoort 2.5G: 2,5 keer de bekabelde snelheid van een typische Gigabit-poort, te gebruiken voor LAN- of internetconnectiviteit
• Vijf (5) Gigabit-ethernetpoorten: verbind meer bekabelde apparaten voor snellere bestandsoverdracht en ononderbroken verbindingen. Met de mogelijkheid om gelijktijdig twee Gigabit LAN-poorten en twee Gigabit WAN-poorten (configureerbaar) samen te voegen.
• Automatische firmware-updates: de laatste beveiligingspatches worden automatisch geleverd aan de router.
• Ontvouw en plaats de antennes op de router, geen verdere aanpassingen vereist. De AX12-antennes zijn vooraf geoptimaliseerd voor de beste wifiprestaties.
• Dynamische QoS: prioriteert netwerkverkeer voor ononderbroken videostreaming voor toepassingen zoals YouTube, Netflix en meer.

Prijs en beschikbaarheid
De Netgear Nighthawk Tri-Band AX12 12-Stream AX11000 Wi-Fi Router (RAX200) is momenteel beschikbaar voor pre-order via geautoriseerde Netgear-partners en andere resellerkanalen, e-commercesites en grote retailers voor een adviesprijs van $599,99. Consumentenadviesprijzen voor de Benelux zullen later bekend worden gemaakt.