Met de komst van de Nighthawk Pro Gaming XR300 WiFi Router heeft Netgear weer een nieuwe gaming-router. Deze is namelijk bedoeld om ping en latency op gameconsoles, pc's en mobiele apparaten te minimaliseren voor een breed publiek.

Tijdens de SXSW Gaming Expo heeft Netgear een nieuwe gaming-router aangekondigd uit de Nighthawk Pro Gaming productreeks. Deze is namelijk bedoeld voor een zo laag mogelijke ping en latency op Xbox, PlayStation, Nintendo Switch, pc's en mobiele apparaten.

Nighthawk Pro Gaming XR300 WiFi Router
De XR300 maakt gebruik van een speciaal gebouwd gaming-dashboard, mogelijk gemaakt door DumaOS, essentieel voor een betere online game-ervaring. Met de toenemende populariteit van online games zoals Fortnite, Apex Legends en PubG zijn veel mensen op zoek naar hogere internetsnelheden voor sneller online gamen en soepeler streamen. Het Nighthawk Pro Gaming Dashboard, dat gebruikt wordt in de gehele Nighthawk Pro Gaming-lijn, zorgt voor het minimaliseren van lag met ultra-lage pings en geeft het gamers een volledig gepersonaliseerde ervaring op het aanpasbare dashboard.

Eigenschappen Netgear Nighthawk XR300
Dit zijn de eigenschappen van de XR300 Router: 1. Geoptimaliseerde gamingprestaties: verlaagt lag flink door prioriteit te geven aan online gaming. Gebruik Geo Filtering om de lag te beperken door de afstand tot gameservers of andere spelers te beperken. Gebruik Quality of Service (QoS) om gamingapparaten te prioriteren en bandbreedte toe te wijzen per apparaat. Beheer de maximale upload- en downloadsnelheden per apparaat op het netwerk om plotselinge lag-pieken tijdens het gamen te minimaliseren. Mogelijk gemaakt door DumaOS-gamesoftware. 2. Gaming Dashboard: eenvoudig elk aspect van de verbinding tweaken om de ping te stabiliseren, lag te verminderen en zelfs lokale verbindingen van hoge kwaliteit te garanderen. Controleer op apparaten die de bandbreedte beperken en identificeer de toepassingen die lag zouden kunnen veroorzaken. 3. Bekabelde en draadloze connectiviteit: Vier Gigabit Ethernet LAN-poorten voor maximale bekabelde snelheden, ideaal voor snel gamen en streamen van hoge kwaliteit, plus een (1) WAN-poort. Supersnelle 802.11ac draadloze snelheden. 4. Compatibel met gamesystemen: werkt met pc, Xbox, PlayStation, Nintendo Switch, mobiele apparaten en meer.

Competitief voordeel
De vele functies zorgen voor een flinke game-ervaring mogelijk die ongeëvenaard is voor een wifi-router, terwijl hij tegelijkertijd hoge prestaties voor het hele huis levert.
“Met meer dan 2,3 miljard actieve gamers in de wereld, wordt online gaming echt het favoriete tijdverdrijf wereldwijd. Multiplayer online games nemen in populariteit toe, maar dit gaat ten koste van de latency. Onze bekroonde productlijn Pro Gaming-routers, waaronder de XR500 en de XR700, kwam naar voren als antwoord op de behoeften van de gaming-gemeenschap, die toch al een voorkeur had voor onze Nighthawk-routers,” zegt David Henry, senior vice-president van Connected Home Products bij Netgear. “De XR300 is de nieuwste toevoeging aan onze NPG-reeks en zorgt ervoor dat elke gamer een competitief voordeel krijgt om het spel te domineren op zijn favoriete platform.”

Prijs en beschikbaarheid
De Nighthawk Pro Gaming XR300 WiFi-router van Netgear zal in april 2019 beschikbaar zijn tegen een adviesprijs van € 199,99.

XR300 achterkant