Twitter heeft een update uitgevoerd met snelle cameratoegang, grotere en levendigere foto's en relevante(re) hashtags en locaties bij tweets.

De Twitter-camera heeft een update gehad die het vastleggen, tweeten en zien wat er gebeurt, moet verbeteren. Na deze eerste update van de Twitter-camera zullen meerdere updates volgen. Twitter is populair in Nederland en volgens Twitter zelf: "de plek om op de hoogte te blijven en te bespreken wat er gebeurt, vooral tijdens gebeurtenissen waarbij belangrijke mensen en hun doelgroepen samenkomen om een gesprek te voeren."

Camera-update
Het is eenvoudig om te tweeten wat je denkt in 280 tekens, maar het kan een stuk eenvoudiger zijn om snel een foto of video te maken en te tweeten wat je op dat moment ziet. Dus wordt de Twitter-camera bijgewerkt om het vastleggen, tweeten en zien wat er gebeurt te verbeteren. Hoe zullen die veranderingen eruit zien in de Twitter-app?:

• Snelle toegang tot de camera. Open de app, swipe naar links en je bevindt je in de camera. Snel genoeg om een foto te maken en te tweeten!
• Eenvoudiger om Tweets in de juiste gesprekken met de juiste mensen te krijgen. Als je op een evenement bent en geo-services hebt ingeschakeld, stelt de camera een relevante hashtag of locatie voor. Dit begint met grote evenementen en Amerikaanse sportwedstrijden en zal vanaf daar verder worden uitgebreid.
• Foto's en video's van de bijgewerkte camera zijn groter en levendiger. Omdat media vaak een conversation starter is, is de conversation lay-out bijgewerkt voor een betere ervaring.

Meer camera-updates zullen volgen, zodat iedereen kan deelnemen aan het gesprek en kan delen wat ze ervaren. Keith Coleman, VP Consumentenproduct bij Twitter, voegt toe: "Mensen komen naar Twitter om te zien en te praten over wat er gebeurt. Het is eenvoudig om een idee te delen via een Tweet, maar we willen het gemakkelijker maken om vast te leggen en te delen wat je op dat moment ziet met foto's en video's. We willen je helpen om hetgeen dat je ziet te linken aan de juiste doelgroep. Deze update draagt bij aan dit doel."