Het bedrijf NUU Mobile uit Hongkong richt zich op budgetsmartphones, onder andere met hun G3 en binnenkort ook met hun G4.

Op Mobile World Congress in Barcelona zijn heel veel aanbieders van smartphones te vinden, zo ook NUU Mobile. Hun nieuwste model is de G4, wij kregen de rode G3 in handen waarvan je binnenkort op deze site een review vindt.

G3 al verkrijgbaar

NUU heeft veel verschillende modellen, maar zal in de Benelux vooralsnog de M2, M3, G3 en G3 Red uitbrengen. De G3 heeft als processor een 2,39GHz-MediaTek Helio P25 octa-core, 4GB RAM en 64GB aan opslagruimte. De smartphone heeft een 5,7inch HD-scherm van 1440x720 pixels, een 13MP + 5MP dual-camera, een 3000 mAh accu en Android 8.0 volgens de specificaties. Er is een vingerafdrukscanner, gezichtsherkenning en 4G ondersteuning en dual-sim en kost 199 euro bij onder andere bol.com. NUU Mobile noemt dit zelf vriendelijk geprijsd en levert geen voorgeïnstalleerde apps en bloatware mee. Verder biedt het Nederlandse support en zijn er zeker elk kwartaal updates.

G4 binnenkort beschikbaar

Het vlaggenschipmodel van NUU Mobile is de G4, voorzien van Android 9.0, een 6,2inch scherm, 64 GB of 128 GB opslag (uit te breiden met maximaal 128 GB via een micro-sd-kaart) en is waarschijnlijk vanaf april beschikbaar voor een prijs van € 349,- tot € 399,-. De G4 heeft achterop een AI-enabled 16MP- en 8MP-camera en voorop een 16MP-camera. De AI in de camera maakt kalibratie mogelijk gebaseerd op het onderwerp van de foto: van gerechten tot mensen en huisdieren. Bovenop de fotografische mogelijkheden biedt de G4 een werkgeheugen van 6 GB. Verder kun je hem draadloos opladen, beschikt hij over een krachtige 3.750 mAh batterij, een vingerafdrukscanner op de achterkant en komt er ook een gelimiteerde witte keramiekversie.

G4 is het vlaggenschip

Danny Sit (CEO NUU Mobile) verklaart: "Deze telefoon tilt de prestaties van onze vlaggenschiptelefoons naar een nieuw niveau en biedt onze klanten de nieuwste technologie tegen een lage prijs." Door het combineren van state-of-the-art accuvoeding, snel opladen, luxe design, het nieuwste besturingssysteem en een 'intelligente' camera met automatische scènedetectie, hebben we een apparaat ontworpen met onze gebruikers in het achterhoofd. Een vlaggenschip in elke manier — met uitzondering van de kosten. "  Nolan Newman (directeur NUU Mobile Europa) vult aan: "De G4 is het nieuwste lid van ons assortiment van telefoons en connectiviteit-producten voor het hele gezin.  Bij NUU Mobile geloven wij dat iedereen toegang moet  hebben tot de hoeveelheid kracht, stijl en technologie die ze nodig hebben,  voor een prijs die ze zich kunnen veroorloven.”