Bij het kiezen van een nieuwe smartphone blijft voor Nederlanders de batterijduur, beeldkwaliteit en prijs het belangrijkst, daarna volgt de kwaliteit van de camera en het besturingssysteem, zo blijkt uit onderzoek.

Nederlanders weten wat zij zoeken in een nieuwe smartphone. Uit recent onderzoek in opdracht van Samsung blijkt dat hun smartphone goed beveiligd moet zijn tegen hackers, over flink wat geheugen moet beschikken en uitgerust moet zijn met een veelzijdige camera die filmt en fotografeert in topkwaliteit. Doorslaggevend zijn en blijven voor de meeste Nederlanders batterijduur (99%), beeldkwaliteit (97%), prijs (97%), de kwaliteit van de camera (95%) en het type besturingssysteem (92%). Jongere centennials (18 tot en met 25 jaar) vinden het daarnaast belangrijk dat hun nieuwe smartphone met één hand te bedienen is (86% vs. 68% gemiddeld).

Beveiliging ook belangrijker
Bij de aanschaf van een nieuwe smartphone vinden Nederlanders de beveiliging tegen hackers steeds belangrijker. Ook de mogelijkheid om de smartphone te verbinden met andere apparaten werkt aan een opmars. Bijna acht op de tien Nederlanders (78,2%) vinden dit belangrijk, waarbij centennials en millennials dit belangrijker vinden dan generatie X (81% vs. 76%).

Smartphonegebruik mannen en vrouwen
In smartphonegebruik komen mannen en vrouwen behoorlijk overeen. Zij gebruiken hun smartphone voornamelijk om te appen, bellen, foto’s en video’s te maken, informatie op internet op te zoeken en sociale media te checken/posten. Wel appen vrouwen intensiever dan mannen (93% vs. 81,3%) en maken zij vaker foto’s en video’s met hun smartphone (65,9% vs. 49,5%).

Samsung Galaxy 10-jarig bestaan
In 2019 verscheen de eerste Samsung Galaxy S-smartphone. Morgen wordt de Samsung Galaxy S10 gepresenteerd tijdens Samsung Galaxy Unpacked in San Francisco, VS. “Dit jaar vieren we dat de Samsung Galaxy S-smartphone 10 jaar bestaat. Dat betekent dat we al 10 jaar innoveren en een decennium lang inspelen op de wensen van onze gebruikers,” zegt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile van Samsung Nederland. “In de afgelopen jaren is de smartphone uitgegroeid tot ons meest persoonlijke apparaat. We doen er alles mee en dat zal zo blijven. Sinds de Galaxy S7 maak je bijvoorbeeld goede en scherpe foto’s, ook bij weinig licht. Met de Galaxy S8 brachten we een volwaardige pc en een oneindig scherm naar de smartphone en met de Galaxy S9 riepen we super slow motion in het leven. En nu, aan de vooravond van onze nieuwste smartphone, hebben we inzicht in de eigenschappen die een goede van de perfecte smartphone onderscheiden.”

infographic V5 NL NL V2 3