Samsung heeft de Galaxy Tab S5e aangekondigd, een 10,5inch tablet bedoeld voor entertainment en die slimme functies combineert in een dunnere, lichtere body.

Met de Galaxy Tab S5e introduceert Samsung een dunnere en lichtere tablet met Android 9.0 en boordevol slimme functies. De afmetingen zijn 245.0 x 160.0 x 5.5mm. Door de combinatie van een 10,5inch scherm met een grote batterij is de Galaxy Tab S5e speciaal ontworpen voor entertainment. “De Samsung Galaxy Tab S5e is een tablet van het hoogste niveau met een slank ontwerp en krachtige functies, beschikbaar voor een competitieve prijs”, zegt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile van Samsung Nederland. “Voor iedereen die op zoek is naar een slimme tablet die je verbonden houdt en een groot, mooi scherm voor een eersteklas entertainmentervaring wil, is de Galaxy Tab S5e een ideale partner.”

Verfijnd design
Met zijn mooie, vernieuwde ontwerp is de Tab S5e stijlvol: de metalen body is 5,5 millimeter dun en weegt slechts 400 gram. De tablet is ultradraagbaar, duurzaam en beschikbaar in een reeks frisse en moderne kleuren: zilver, zwart en goud. Bovendien is de langere levensduur van de batterij (7040 mAh) tot 14,5 uur geoptimaliseerd voor heel lang browsen, streamen, gamen en werken.

Geïntegreerde intelligentie
De Tab S5e is de eerste tablet met Bixby 2.0, maar deze spraakassitent is nog niet in het Nederlands beschikbaar. Bixby herkent namelijk alleen het Engels (GB), Engels (VS), Frans (Frankrijk), Duits, Italiaans, Koreaans, Mandarijn Chinees en Spaans (Spanje). Later wordt ondersteuning voor andere talen toegevoegd, waarschijnlijk volgt onze taal eind dit jaar. Mocht je een van de andere talen heel goed kunnen, dan kun je slimme apparaten van Samsung bedienen. Met Quick Command zet je bijvoorbeeld heel eenvoudig je tv en robotstofzuiger tegelijkertijd aan, simpelweg door een commando uit te spreken.
Wil je je tablet gebruiken om te werken, dan verander je met DeX en het apart verkrijgbare toetsenbord de Tab S5e om tot een volwaardige computeromgeving. Met call & message continuity beantwoord je telefoontjes en berichten direct op de tablet, ook als je smartphone niet in de buurt is of met een ander wifinetwerk verbonden is.

Verbeterd entertainment
Voor het bekijken van films en series heb je een mooie kijkervaring met de Tab S5e dankzij het Samsungs Super AMOLED-display met een schermratio van 16:10 en zonder zichtbare knoppen. Het 10,5 inch Edge to Edge-display met afgeslankte randen geeft de tablet een screen-to-bodyratio van 81,8%. Met de Tab S5e krijg je YouTube Premium tot 4 maanden gratis. Verder beschikt de Tab S5e over rijk geluid, tuned by AKG. De Quad Speakers zijn verwerkt in iedere hoek, terwijl auto rotate stereosoftware zorgt voor krachtig, helder geluid dat zich automatisch aanpast aan hoe jij de tablet vasthoudt. Ook heeft de Tab S5e Dolby Atmos voor 3D-geluid.

Prijs en beschikbaarheid
De Samsung Galaxy Tab S5e is vanaf april verkrijgbaar in Nederland voor een verkoopadviesprijs van € 399,-.

Productspecificaties Samsung Galaxy Tab S5e
Display:           10.5” WQXGA Super AMOLED
Chipset:           64bit Octa-core processor (2x2.0 GHz & 6x1.7 GHz)
RAM/opslag:    4GB + 64GB or 6GB + 128GB,
Micro-sd tot:     512GB
Camera achter: 13MP
Camera voor:    8MP
Poort:              Usb 3.1 (Type C), POGO
Koptelefoon:     Type-C headset connector aanwezig
Sensors:          Accelerometer, vingerafdruksensor, Gyro Sensor, Geomagnetic Sensor, Hall Sensor, RGB Light Sensor
Wifi:                802.11 a/b/g/n/ac 2.4G+5GHz, VHT80 MU-MIMO, Wi-Fi Direct, Bluetooth v5.0
GPS:               GPS, Glonass, Beidou, Galileo
Accessories:    boekcover Keyboard, POGO Charging Dock, Slim cover, Book cover (exclusief)
Videorecording: UHD 4K (3840x2160) @ 30fps
Playback:        UHD 4K (3840x2160) @ 60fps
Audio:             4 speakers sound by AKG, Dolby Atmos®