Google Assistent maakt films van Pathé bekijken veel gemakkelijker. Hij vertelt je alles over je bezoek aan een Pathé-bioscoop.

Als filmliefhebber kun je nu heel veel informatie over het filmaanbod van Pathé opvragen via je Google Home-systeem. Deze vragen worden beantwoord door ‘Charlie’, de haan uit het logo van het bioscoopconcern.

Google Assistent en Pathé

Ben je van plan om naar een film te gaan die in een Pathé-bioscoop draait? Dan kun je heel gemakkelijk via Google Assistent informatie opvragen over het filmaanbod, de synopsis van de verschillende films en de locaties van nabijgelegen bioscopen. Ook kan het systeem doorgeven of een film volgens de Kijkwijzer geschikt is voor kinderen.
Het gebruik van ‘smart home’-systemen, zoals het speakersysteem van Google Home, is flink in opmars onder Nederlandse consumenten. Naast informatie via de website www.pathé.nl en de Pathé-app biedt Pathé consumenten daarom vanaf nu ook het gemak om via Google Home details op te vragen waarmee zij hun volgende bioscoopbezoek kunnen plannen.

Hey Google, praat met Pathé

Via de opdracht” “Hey Google, praat met Pathé.” kun je vragen stellen over praktische details zoals locaties (“Welke Pathé theaters zijn in de buurt?”), tijden (“Hoe laat draait Green Book vanavond?”) en het filmaanbod (“Welke films draaien op dit moment bij Pathé De Kuip?” of “Welke films draaien op dit moment in 4DX?”). Ook inhoudelijke informatie over de filmtitels, zoals een synopsis of de afgegeven Kijkwijzer kun je via Google Assistent opvragen. 'Charlie' de haan leert constant bij van alle vragen die gesteld worden en gaat de consument steeds beter kunnen voorzien van relevante informatie. Pathé voert hier regelmatig updates voor uit.
Hoe praat je nu met Pathé? Activeer eerst je Google Assistant via "Hey Google" of "Okay Google" en zeg daarna: “Praat met Pathé”. Stel daarna je vraag, bijvoorbeeld:

Wat draait er in IMAX?
Wat draait er in Pathé Arena?
Welke bioscopen zijn er in de buurt?
Waar gaat The Lion King over?
Kan ik met mijn kinderen naar Detective Pikachu?

Meer informatie vind je hier.