Met Philips Hue kun je veel verschillende scènes creëren om voor iedere stemming het juiste kleurenschema in huis te hebben. Wil je nu echter echt eens creatief zijn met je slimme verlichting? Lees dan eens onderstaande tips.

Philips Hue is momenteel misschien wel een van de populairste technologische producten op de consumentenmarkt. De slimme lampen zijn in veel huishoudens al te vinden en zijn vooral populair, omdat ze de gezelligheid in huis verhogen met kleur en lichtsterkte. Bovendien zijn ze handig te bedienen met je smartphone, ook buitenshuis. Ben je nog niet bekend met Philips Hue of wil je weten hoe de lampen te installeren zijn? Bekijk dan eens deze Philips Hue handleiding. Hieronder lees je tips hoe je creatief met je slimme verlichting kunt omgaan.

Philips Hue als ambilight voor je pc
Ambilight is populair bij tv’s, maar wist je dat je met Philips Hue ook ambilight kunt creëren voor je pc? Dit zorgt ervoor dat de ruimte meekleurt met je monitor, bijvoorbeeld tijdens het gamen of bij het kijken van een film. Hierdoor word je nog verder in de film of de game gezogen, wat de beleving verhoogt. Het is daarnaast ook af te stemmen op je muziek. Wat heb je hiervoor nodig?

- White & Color lampen van Philips Hue;
- Philips Hue bridge;
- armatuur of geïntegreerde Hue ledlamp achter je monitor, bijvoorbeeld de Hue Play;
- Philips Hue app;
- Philips Hue Sync app op je pc of Mac.

Binnen de Hue-app stel je een entertainmentruimte in, welke je vervolgens koppelt aan je pc of Mac via Philips Hue Sync. Alles weten over hoe dit werkt? Het wordt overzichtelijk uitgelegd door Philips zelf.

Verbeter je stemming
Een dag met het verkeerde been uit bed stappen kan iedereen overkomen, maar wist je dat je dit met de juiste verlichting kan ‘verlichten’? De kleur in huis is van direct effect op je humeur, wat ook de reden is dat bijvoorbeeld de ene kleur verf beter werkt op je muren dan een andere. Dit werkt volgens de theorie van kleurpsychologie. Geen zin om telkens je muur te overschilderen? Begrijpelijk, met je Philips Hue lampen kan dit veel makkelijker. Dit doen kleuren met je stemming, pas het vooral toe wanneer je stemming dus precies het tegenovergestelde is:

- Geel: geeft warmte en energie;
- Rood: voor liefde en opwinding;
- Paars: de kleur van rijkdom, mysterie en wijsheid;
- Oranje: voor enthousiasme en aandacht;
- Bruin: betrouwbaarheid en kracht;
- Roze: ideaal voor situatie die een beetje romantiek en vriendelijkheid kunnen gebruiken;
- Blauw: zorgt voor kalmte, maar ook droefheid;
- Groen: de kleur van jaloezie.
- Wit: zorgt voor een gevoel van helderheid en onbedorvenheid.

Meer aandacht voor kunst
Heb jij een passie voor kunst en daarmee ook een behoorlijk aantal schilderijen of posters in huis? Laat ze extra opvallen door een Hue lichtstrip rond de randen van de lijst te plakken. Hierdoor heeft je kunst altijd de hoofdrol in jouw woonkamer, hal of slaapkamer.

De perfecte beleving bij een goal
Ben jij een echte liefhebber van voetbal en zit je doordeweeks elke keer weer in spanning af te wachten tot je favoriete team weer speelt in het weekend? Maak de beleving in je woonkamer dan nóg beter bij iedere goal die je team scoort. Het softwarebedrijf Olisto heeft namelijk een zogeheten ‘trigg’ gecreëerd die je Philips Hue lampen laat knipperen wanneer je favoriete voetbalteam een goal scoort.

Weten wanneer er post is
Heb je geen brievenbus in je voordeur, maar staat deze bijvoorbeeld aan het begin van de oprit? Dan ken je ongetwijfeld dat gevoel als je door de stromende regen of de sneeuw naar buiten moet om te kijken of je post hebt. Nergens voor nodig als je optimaal gebruikmaakt van de Philips Hue motion sensor. Plaats een motion sensor in de klep van je brievenbus en verbind deze met een lamp in je hal. De lamp gaat vanzelf branden wanneer de postbode de klep geopend heeft, waardoor je dus weet dat er post is. Wel even opletten dat je dit je buurman niet vertelt, die dit ongetwijfeld als een leuke practical joke ziet.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Philips.